Navigacija
Portal TFL

STA novice / Golob si želi pomoči Ukoma pri vojni s sovražnim govorom

četrtek, 11.8.2022

Ljubljana, 11. avgusta (STA) - Predsednik vlade Robert Golob je v današnji izjavi za medije komentiral tudi nekatere aktualne zadeve, med drugim menjavo na vrhu urada vlade za komuniciranje (Ukom). Ob tem je znova poudaril, da so pred volitvami napovedali vojno sovražnemu govoru v medijih in da si pri tem želi tudi pomoči Ukoma.

Kot razlog za premestitev sedanjega v. d. direktorja Ukoma Dragana Barbutovskega je predsednik vlade dejal, da je Barbutovski vodenje vladnega urada prevzel začasno in bil pri tem "zmerno uspešen". "V tem času, ko je bil z nami, smo dejansko ugotovili, da mu neizmerno bolj ustrezajo druge vloge," je dejal.

Barbutovski bo v kabinetu predsednika vlade skrbel za mednarodno komuniciranje, če bo ponujeno funkcijo sprejel. O tem bo premierja obvestil v petek. V zadnjih dveh mesecih je Golob pri Barbutovskem pogrešal organizacijske sposobnosti in sposobnosti za delo z ljudmi.

"Primarna funkcija vodje takega urada mora biti organizacijsko menedžerska, zato se bomo zelo potrudili, da bomo našli tako osebo, sploh za stalno vodenje," je dejal. Razpisa za direktorja Ukoma še niso objavili, ga pa nameravajo v roku dveh mesecev.

V tem vmesnem obdobju se bo Ukomu kot v. d. direktorice pridružila Petra Bezjak Cirman z Radiotelevizije Slovenija (RTVS), ki deluje kot zaupnica delavcev na RTVS, je dejal Golob. Po njegovih besedah zato zelo dobro pozna prakso obstoječega vodstva RTVS, za katero ne želijo, da bi se nadaljevala na Ukomu. "Zato želimo okrepiti vladni urad ravno z ljudmi, ki razumejo, kam pripelje politizacija novinarstva in kam pripelje širjenje sovražnega govora," je dodal.

Z nekdanjimi novinarji so okrepili tudi stranko Gibanje Svoboda. Mesto predstavnice za odnose z javnostmi naj bi namreč prevzela zdaj že nekdanja novinarka portala Necenzurirano Vesna Vuković. Golob je ob tem povedal, da ceni vsakega, ki je dober na svojem področju, saj je v to vložil ogromno sebe in si takih sodelavcev tudi želi.

Napovedal je še, da bodo na svetu stranke prihodnji teden odločali o podpori županu Mestne občine Ljubljana Zoranu Jankoviću pri ponovni kandidaturi. "Ne bom pa zanikal, da sam vidim župana Jankovića kot tistega, ki je najbolj primeren, da na tem mestu nadaljuje še en mandat," je ocenil.

Janković je sicer na torkovi redni novinarski konferenci dejal, da Golob do njega nima nobene obveze. Sam je Gibanje Svoboda podprl, ker meni, da je Golob, v situaciji, ko nam grozi energetska kriza, najboljši predsednik vlade. Spomnil je tudi na to, da je bil Golob podpredsednik Pozitivne Slovenije, s katero je Janković zmagal na državnozborskih volitvah leta 2011 in kasneje bil tudi njegova izbira za kandidata za predsednika vlade.

Golob pa je danes komentiral tudi informacijo o nakupu dveh letal, ki omogočajo gašenje iz zraka. Dejal je, da je Slovenija za evropski poziv, da se pridruži programu Rescue, prepozna, saj bi letala lahko dobili šele čez nekaj let. Zato iščejo rešitve, da bomo gasilsko letalo imeli že naslednje poletje, odločitev o tem, katera letala so primerna bodo sprejeli v roku enega meseca. Želijo pa si, da bi ta letala lahko uporabljali tudi v druge namene, ne le za gašenje.

Potrebujete pomoč?
Posvetujte se z našim strokovnjakom.

Pišite nam +386 1 4324 243
BREZPLAČNI PREIZKUS

Tax-Fin-Lex d.o.o.
pravno-poslovni portal,
založništvo in
izobraževanja

Tax-Fin-Lex d.o.o.
Železna cesta 18
1000 Ljubljana
Slovenija

T: +386 1 4324 243
E: info@tax-fin-lex.si

CERTIFIKATI IN EU PROJEKTI

 
x - Dialog title
dialog window