Portal TFL

Domov / O nas

O NAS

Predstavitev

Podjetje Tax-Fin-Lex je bilo ustanovljeno leta 2004 in je vzpostavilo istoimenski pravni in poslovni portal Tax-Fin-Lex (krajše: TFL), ki je osrednje spletno mesto v Sloveniji, kjer na enem mestu najdete ažurne in med seboj povezane informacije z davčnega, računovodsko-finančnega in pravnega področja, izobraževanja ter založniško dejavnost. Portal vsebuje razne strokovne članke in nasvete v zvezi z davki, strokovno vsebino z računovodsko-finančnega področja, obrazce, pravilnike ter vso veljavno slovensko zakonodajo v aktualni in preteklih verzijah (čistopisi) s povezavami na sodno prakso slovenskih sodišč, komentarje zakonov, računovodske e-pakete, seminarje, delavnice, konference, akademije in webinarje s področja računovodstva, financ, davkov, prava, gradbeništva, ekologije in drugih dejavnosti.

Ekipa Tax-Fin-Lex

Naša dejavnost je:

 • spremljanje, zbiranje, obdelava podatkov in vsakodnevno ažuriranje podatkovnih baz, ki vsebuje informacije s področja davkov, računovodstva in financ ter prava
 • 24/7/365 delovanje spletnega portala Tax-Fin-Lex
 • Priprava dnevnih novic s poslovno-zakonodajnega področja (brezplačne dnevne Lex-Novice)
 • Publiciranje aktualnih in zanimivih prispevkov portala Tax-Fin-Lex v elektronskem brezplačnem tedniku TFL Glasnik in ostalih strokovnih medijih.
 • individualno davčno in računovodsko svetovanje
 • Organizacija in priprava strokovnih seminarjev ter drugih dogodkov
 • Razvoj in vzdrževanje informacijskih sistemov za obdelavo, hranjenje in publiciranje dokumentov.
 • Specializirani smo na področju pravne informatike, obdelave besedil, prepoznave hierarhične strukture dokumentov, njihovih besedil, njihovih najmanjših pomenskih elementov (člen, odstavek, alinea, točka,..) in njihove vsebine. Največ izkušenj imamo na področju obdelave zakonskih besedil in računalniško podprte izdelave vseh verzij čistopisov predpisov v časovnici (celoten življenski cikel predpisa od prve objave, sprememb in razveljavitve) in računalniško podprtega povezovanja z ustrezno sodno prakso, komentarji, strokovnimi članki itd.

Naši dosežki

Naši certifikati

Naše podjetje je pridobilo dva certifikata poslovne odličnosti:

Excellent SME

SME Certifikat

Spletni certifikat »Odlično srednje, malo ali mikro podjetje« oziroma »Excellent SME Slovenia« je priznanje za odlično poslovanje, ki ga Gospodarska zbornica Slovenije v sodelovanju z uveljavljeno bonitetno hišo Coface Slovenija izdaja najboljšim srednjim, malim in mikro podjetjem, ki kljub zaostrenim gospodarskim razmeram še vedno poslujejo korektno in pozitivno.Tako jim povečuje kredibilnost in jih izpostavlja kot primere dobre poslovne prakse. Poglavitni nameni izdaje certifikata so povečevanje transparentnosti trga, promocija dobrih srednjih, malih in mikro podjetij, promocija varnega poslovanja in promocija dobrih poslovnih običajev, kar so tudi smernice EU za spodbujanje malih in srednjih podjetij k večji poslovni odličnosti.
Osnova za izdajo certifikata je bonitetna ocena in redni monitoring bonitetne hiše Coface Slovenija.


Platinasta bonitetna ocena odličnosti

Tax-Fin-Lex s ponosom objavlja dejstvo, da spada med najbolj zanesljive slovenske poslovne subjekte, ki so upravičeni do uporabe mednarodno priznanega statusa Platinasta odličnost, ki je simbol standarda bonitetne odličnosti.

Podjetja, ki izkazujejo platinasto bonitetno odličnost, predstavljajo najbolj zanesljiv, kredibilen in nizko tvegan poslovni subjekt za sodelovanje z vsemi poslovnimi partnerji. Certifikat je evropsko priznan in razpoznaven. Naše podjetje Tax-Fin-Lex d.o.o. je po treh zaporednih zlatih bonitetnih ocenah tokrat prejelo platinasto bonitetno oceno in si s tem pridobilo platinasto bonitetno odličnost AAA, kamor se uvršča le 1,5% podjetij v Sloveniji.

Platinasta bonitetna odličnost AAA temelji na računovodskih izkazih in drugih dinamičnih kazalnikih podjetja ter napovedujejo nadpovprečno varno in uspešno poslovanje podjetja v naslednjih dvanajstih mesecih.

Kaj je Platinasta bonitetna odličnost AAA?

Platinasta bonitetna odličnost predstavlja nadpovprečno bonitetno vrednost med podjetij, ki boniteto odličnosti Zlati AAA izkazujejo že tri leta zapored. Temelji na računovodskih izkazih in drugih dinamičnih kazalnikih podjetja ter napovedujejo nadpovprečno varno in uspešno poslovanje podjetja v naslednjih dvanajstih mesecih.

Podjetja s platinasto bonitetno odličnostjo poslujejo izjemno ter izpolnjujejo stroge kriterije za doseganje nizke verjetnosti za nastanek negativnih dogodkov v prihodnjih dvanajstih mesecih:

 • stečaj, prisilno poravnavo ali likvidacijo (< 0,08 % verjetnost),
 • izbris subjekta iz poslovnega registra (< 0,81 % verjetnost),
 • blokada transakcijskih računov subjekta več kot 90 dni in uvrstitev na seznam davčnih neplačnikov (< 0,41 % verjetnost).

Gospodarski subjekti s platinasto bonitetno odličnostjo imajo ker 91% verjetnost, da bonitetno odličnost ohranijo tudi v naslednjem letu.

Potrebujete pomoč?
Posvetujte se z našim strokovnjakom.

Pišite nam +386 1 4324 243
BREZPLAČNI PREIZKUS

Tax-Fin-Lex d.o.o.
pravno-poslovni portal,
založništvo in
izobraževanja

Tax-Fin-Lex d.o.o.
Železna cesta 18
1000 Ljubljana
Slovenija

T: +386 1 4324 243
E: info@tax-fin-lex.si

CERTIFIKATI IN EU PROJEKTI

 
x - Dialog title
dialog window