Navigacija
Portal TFL

STA novice / Tudi po danes ugotovljenih izidih glasovanja večina proti noveli zakona o vodah

ponedeljek, 26.7.2021

Ljubljana, 26. julija (STA) - Na referendumu o noveli zakona o vodah je glede na izid glasovanja, ki ga je danes ugotovil volilni odbor Državne volilne komisije (DVK), in izid glasovanja, ki so ga ugotovili volilni odbori DKP z več kot desetimi glasovnicami, skupaj glasovalo 1126 volivcev. Proti noveli jih je bilo 1068, za pa 58, je objavila DVK.

Volilni odbor DVK je danes ugotovil izid glasovanja po pošti iz tujine, na diplomatsko-konzularnih predstavništvih (DKP) z manj kot desetimi prejetimi glasovnicami ter z volilnih komisij volilnih enot z manj kot desetimi prejetimi glasovnicami. Skupaj je glasovalo 111 volivcev, prav toliko je bilo tudi oddanih glasovnic, ki so bile vse veljavne. Proti noveli sta se izrekla 102 volivca, za novelo pa jih je glasovalo devet.

Na diplomatsko konzularnih predstavništvih, ki niso razpolagali z najmanj deset glasovnicami, niso bili pristojni za ugotavljanje izida glasovanja. Prav tako za ugotavljanje izida niso bile pristojne volilne komisije volilnih enot, h katerim je prišlo manj kot deset glasovnic.

DVK bo poročilo o izidu glasovanja na referendumu 11. julija, na katerem je večina glasovala proti noveli, potrjevala predvidoma 7. septembra.

Referendum je potekal na pobudo Gibanja za pitno vodo, ki je ocenilo, da bi novela zakona razširila možnost za gradnjo na priobalnih in vodnih zemljiščih ter s tem poslabšala stanje voda in poplavno varnost.

Potrebujete pomoč?
Posvetujte se z našim strokovnjakom.

Pišite nam +386 1 4324 243
BREZPLAČNI PREIZKUS

Tax-Fin-Lex d.o.o.
pravno-poslovni portal,
založništvo in
izobraževanja

Tax-Fin-Lex d.o.o.
Železna cesta 18
1000 Ljubljana
Slovenija

T: +386 1 4324 243
E: info@tax-fin-lex.si

CERTIFIKATI IN EU PROJEKTI

 
x Dialog title
dialog window