Navigacija
Portal TFL

STA novice / Bruselj s predlogi za krepitev evropskih kapitalskih trgov

četrtek, 25.11.2021

Bruselj, 25. novembra (STA) - Evropska komisija je danes sprejela sveženj zakonodajnih predlogov, s katerimi želi okrepiti evropske kapitalske trge in izboljšati sposobnosti podjetij za zbiranje kapitala po vsej EU. V Bruslju verjamejo, da bodo predlagani ukrepi pripomogli h gospodarskemu okrevanju Evrope po krizi zaradi covida-19 ter k digitalnemu in zelenemu prehodu.

Kot so sporočili iz predstavništva Evropske komisije v Sloveniji, bodo današnji predlogi vlagateljem zagotovili boljši dostop do podatkov o podjetjih in trgovanju. Ukrepi bodo tudi spodbudili dolgoročne naložbe ter omogočili enostavnejšo in varnejšo čezmejno prodajo investicijskih skladov.

Današnji predlogi bodo prav tako bolje povezali podjetja EU z vlagatelji, izboljšali dostop podjetij do financiranja, razširili naložbene priložnosti za male vlagatelje in nadalje povezali kapitalske trge EU.

"Evropa potrebuje živahne in povezane kapitalske trge, da bi spodbudila realno gospodarstvo in okrevala po krizi zaradi covida-19. Z današnjimi predlogi smo naredili pomemben korak k oblikovanju unije kapitalskih trgov. To je pomembno za rast gospodarstva EU," je dejal izvršni podpredsednik komisije Valdis Dombrovskis. Meni, da bomo rezultate dosegli z izboljšanjem dostopa do podatkov o podjetjih in trgovanju ter usmerjanjem naložb v trajnostne in digitalne prednostne naloge.

Današnji sveženj se močno osredotoča na pomoč malim podjetjem na majhnih kapitalskih trgih ter malim in srednjim podjetjem olajšuje iskanje različnih virov financiranja in dostop do njih. Po besedah Dombrovskisa se bo s tem okrepilo mednarodno konkurenčnost EU z vidika prostora za trgovanje.

Potrebujete pomoč?
Posvetujte se z našim strokovnjakom.

Pišite nam +386 1 4324 243
BREZPLAČNI PREIZKUS

Tax-Fin-Lex d.o.o.
pravno-poslovni portal,
založništvo in
izobraževanja

Tax-Fin-Lex d.o.o.
Železna cesta 18
1000 Ljubljana
Slovenija

T: +386 1 4324 243
E: info@tax-fin-lex.si

CERTIFIKATI IN EU PROJEKTI

 
x Dialog title
dialog window