Navigacija
Spoštovani, zaradi nadgradnje optičnega omrežja bo prihajalo do občasnih prekinitev v delovanju portala. Predvidene prekinitve bodo v soboto, 26.9.2020 in v nedeljo, 27.9.2020 med 10.00 in 14.00 uro. Zaradi tega bo posledično moten dostop tudi do vseh vsebin na portalu Tax-Fin-Lex. Zahvaljujemo se vam za razumevanje.
Portal TFL

STA novice / Na vrhu koalicije brez večjih vprašanj glede predloga rebalansa

torek, 15.9.2020

Brdo pri Kranju, 15. septembra (STA) - Na vrhu koalicije je danes beseda tekla tudi o predlogu rebalansa državnega proračuna za letos, ne pa tudi o predlogu proračuna za prihodnji dve leti, kot je bilo sprva napovedano, so za STA pojasnili na ministrstvu za finance. Po besedah vodje poslancev SDS Danijela Krivca ni bilo večjih vprašanj in po njegovem ne bo težav pri sprejemanju.

Delovna telesa DZ te dni že obravnavajo predlog rebalansa s svojih področij, pred odborom DZ za finance pa bo v soboto. DZ ga bo predvidoma obravnaval na redni septembrski seji, ki se bo začela v ponedeljek.

Po predlogu se bodo letošnji odhodki proračuna povečali z 10,36 milijarde evrov na 13,39 milijarde evrov. Najbolj se dodeljena sredstva povečujejo tistim ministrstvom, katerih stroški so se zaradi epidemije najbolj povečali, to pa so ministrstva za finance, za delo, za zdravje ter za gospodarski razvoj in tehnologijo.

Na vrhu koalicije na Brdu pri Kranju so se seznanili tudi s poročilom v zvezi s strategijo debirokratizacije, na mizo pa so dobili širši nabor ukrepov za debirokratizacijo. V roku 14 dni jih bodo pregledali in predložili ukrepe, za katere se bodo poenotili, je povedal Krivec.

Pristojni so po njegovih besedah predstavili veliko zanimivih zadev, ki jih morda niso poznali niti tisti z daljšim stažem v politiki. Izpostavil je predvsem veliko prekrivanja posameznih zakonov.

Roberta Polnarja iz DeSUS je poročilo, ki se nanaša na davčno, gospodarsko in okoljevarstveno področje ter na področje pravne normative, pozitivno presenetilo. Po njegovih besedah se denimo čisti 27.000 pravnih aktov, pri čemer so nekateri še iz leta 1951, je povedal novinarjem.

Potrebujete pomoč?
Posvetujte se z našim strokovnjakom.

Pišite nam +386 1 4324 243

Tax-Fin-Lex d.o.o.
pravno-poslovni portal,
založništvo in
izobraževanja

Tax-Fin-Lex d.o.o.
Železna cesta 18
1000 Ljubljana
Slovenija

T: +386 1 4324 243
E: info@tax-fin-lex.si

CERTIFIKATI IN EU PROJEKTI

 
x Dialog title
dialog window