Navigacija

Lex-kliping ponuja spremljanje novosti na področju zakonodaje

Ljubljana, 19. oktobra (STA) - Portal Tax-Fin-Lex, ki ponuja davčne, računovodsko-finančne in pravne informacije, je bogatejši za novo storitev - Lex-kliping. Ta uporabnikom ponuja spremljanje novosti na področju zakonodaje, je novost danes v Ljubljani predstavila Zlata Tavčar iz družbe Tax-Fin-Lex.

Lex-kliping pravne novosti zbira iz Uradnega lista RS, Uradnega lista EU (pri čemer upošteva zgolj pravne predpise, ki veljajo za Slovenijo), Poročevalca DZ (predlogi zakonov v parlamentarni proceduri), vseh slovenskih ministrstev (predlogi zakonov v proceduri ministrstev), vlade (predlogi zakonov v proceduri vlade) in STA (novice o pravnih novostih), je pojasnila Tavčarjeva in dodala, da gre za storitev, ki omogoča dober pregled.

Uporabnik lahko s pomočjo nove storitve izbira med 11 pravnimi področji in njihovimi podpodročji - osredotoči se lahko na širše področje (denimo javne finance), ali na ožje področje (denimo bančništvo). O vseh izbranih področjih in podpodročjih je nato obveščen po elektronski pošti.

Poleg tega uporabnik dobi tudi dostop do arhiva dnevnih sporočil z možnostjo sortiranja ter dostop do polnih besedil čistopisov dokumentov na portalu Tax-Fin-Lex.

Glede na opisane značilnosti je Lex-kliping po besedah Tavčarjeve namenjen vsem, ki morajo pri svojem vsakdanjem delu spremljati pravne novosti s svojega področja, torej sodnikom, odvetnikom, tožilcem, vodilnim različnih ustanov. Vsi bodo lahko kadarkoli izvedeli, kaj je dnevno novega v zakonodaji, kaj se spreminja v bližnji prihodnosti, in kaj se je, denimo, zgodilo v točno določenih dneh v preteklosti.

Uporaba storitve je plačljiva, cena pa je odvisna od števila pravnih področij, ki uporabnika zanimajo. V tem smislu je treba za storitev odšteti med 20 in 60 evri na mesec.

Portal Tax-Fin-Lex je sicer spletni informacijski sistem s tremi podsistemi. Ti razpolagajo z informacijami z davčnega, računovodsko-finančnega in pravnega področja.

Vir: STA

Potrebujete pomoč?
Posvetujte se z našim strokovnjakom.

Pišite nam +386 1 4324 243
BREZPLAČNI PREIZKUS

Tax-Fin-Lex d.o.o.
pravno-poslovni portal,
založništvo in
izobraževanja

Tax-Fin-Lex d.o.o.
Železna cesta 18
1000 Ljubljana
Slovenija

T: +386 1 4324 243
E: info@tax-fin-lex.si

CERTIFIKATI IN EU PROJEKTI

 
x - Dialog title
dialog window