Navigacija
Portal TFL

STA novice / Prikaz nasprotnih dejstev v zvezi z vestjo z naslovom Na ptujskem sodišču padla tudi tožba občine Markovci zoper Verbund (dopolnjeno)

petek, 9.12.2022

Ptuj, 09. decembra (STA) - STA v skladu s 27. členom zakona o medijih objavlja prikaz nasprotnih dejstev v zvezi z vestjo z naslovom Na ptujskem sodišču padla tudi tožba občine Markovci zoper Verbund z dne 4. novembra 2022, ki ga je prek pooblaščenca posredovala odvetnica Magda Vraničar.

"Popravek in prikaz drugih oziroma nasprotnih dejstev na članek z naslovom Na ptujskem sodišču padla tudi tožba občine Markovci zoper Verbund z dne 4. 11. 2022

Ne drži navedba, da tožeča stranka Občina Markovci ni specificirala kmetijskih površin, stavb in infrastrukture, na kateri naj bi bila povzročena škoda. Tožeča stranka je namreč predlagala podaljšanje roka za dopolnitev navedb glede škode, o čemer pa sodišče sploh ni odločilo, prav tako pa glede škode ni izvajalo dokaznega postopka, čeprav je bilo v zadevi izdelano izvedensko mnenje Inštituta za vodarstvo, ki je ugotovil tako okoliščine nastanka škode kot tudi nepremičnine, kjer je škoda nastala.

odvetnica Magda Vraničar,
zanjo po pooblastilu Odvetniška družba Pirc Musar & Lemut Strle, o.p., d.o.o."

Potrebujete pomoč?
Posvetujte se z našim strokovnjakom.

Pišite nam +386 1 4324 243
BREZPLAČNI PREIZKUS

Tax-Fin-Lex d.o.o.
pravno-poslovni portal,
založništvo in
izobraževanja

Tax-Fin-Lex d.o.o.
Železna cesta 18
1000 Ljubljana
Slovenija

T: +386 1 4324 243
E: info@tax-fin-lex.si

CERTIFIKATI IN EU PROJEKTI

 
x - Dialog title
dialog window