Navigacija
Portal TFL

STA novice / Vlada za reorganizacijo ministrstva za zdravje dopolnila uredbo o organih v sestavi ministrstev

torek, 5.7.2022

Ljubljana, 05. julija (STA) - Vlada je danes na dopisni seji izdala dopolnjeno uredbo o organih v sestavi ministrstev. Z uredbo bodo na ministrstvu za zdravje urad za nadzor, kakovost in nabavo v zdravstvenem sistemu preimenovali v Urad RS za nadzor, kakovost in investicije v zdravstvu, so sporočili iz vladnega urada za komuniciranje (Ukom).

Ministrstvo za zdravje je v postopku reorganizacije, zlasti spreminjanja in preurejanja notranjih organizacijskih enot z namenom bolj učinkovitega, hitrejšega in vsebinsko bolj smiselnega upravljanja področij, ustanovilo organ v sestavi ministrstva za zdravje, in sicer Urad za nadzor, kakovost in investicije v zdravstvu, so pojasnili na ministrstvu za javno upravo.

Urad RS za nadzor, kakovost in investicije v zdravstvu bo poleg nalog, ki jih je opravljal pred spremembo imena, opravljal tudi naloge s področja investicij in ekonomike. V uredbo se tako doda še vsebinski del, ki določa naloge s področja investicij in ekonomike, so navedli. Predlagana uredba začne veljati naslednji dan po objavi v uradnem listu.

Vlada je na današnji seji obenem dala tudi soglasje k imenovanju Alenke Kolar s 7. julijem za vršilko dolžnosti generalnega direktorja direktorata za digitalizacijo v zdravstvu, in sicer do imenovanja generalnega direktorja po opravljenem natečajnem postopku, vendar najdlje do 6. januarja 2023, so še sporočili iz Ukoma.

Potrebujete pomoč?
Posvetujte se z našim strokovnjakom.

Pišite nam +386 1 4324 243
BREZPLAČNI PREIZKUS

Tax-Fin-Lex d.o.o.
pravno-poslovni portal,
založništvo in
izobraževanja

Tax-Fin-Lex d.o.o.
Železna cesta 18
1000 Ljubljana
Slovenija

T: +386 1 4324 243
E: info@tax-fin-lex.si

CERTIFIKATI IN EU PROJEKTI

 
x Dialog title
dialog window