Navigacija
Portal TFL

Pamfil - številka 15 (1), letnik 2018

Pamfil

Pamfil je revija, ki jo izdajajo študentje Pravne fakultete v Ljubljani in vsebuje strokovne prispevke in razmišljanja študentov ter njihovih gostov. Zbirka obsega arhiv od leta 2011 dalje. Izhaja 1 x letno.

Strokovna revija
Društvo mladih pravnikov in študentov prava

Želite dostop do člankov revije?

Brezplačna registracija
prof. dr. Vasilka Sancin

prof. dr. Vasilka Sancin

Katalonija in mednarodno pravo

Profesor doktor Vasilka Sancin je z vidika mednarodnega prava ponudila kritični ter strokovni pogled na katalonsko odcepitev.

Veronika Cukrov

Veronika Cukrov

Intervju z Boštjanom Koritnikom

Boštjan Koritnik je multipraktik z izkušnjami v zasebnem sektorju ter založništvu, trenutno pa tajnikuje na Pravni fakulteti Univerze v Ljubljani. Z njim smo se pogovorili o številnih izzivih njegovega dela. Spraševala je Veronika Cukrov.

Veronika Cukrov

Veronika Cukrov

Luka Lisjak Gabrijelčič o katalonskem vprašanju

Intervju z Luko Lisjakom Gabrijelčičem o nacionalizmih, katalonskem vprašanju ter tem, kaj v svojem bistvu sploh je država. Spraševala je Veronika Cukrov.

Veronika Cukrov

Veronika Cukrov

Intervju z dr. Miodragom Jovanovićem o katalonskem vprašanju

Dr. Miodrag Jovanović, redni profesor na Pravni fakulteti Univerze v Beogradu, ki je nedavno tudi predaval na naši fakulteti, je urednici revije Pamfil, Veroniki Cukrov, odgovoril na par najbolj perečih pravnih vprašanj glede katalonskega vprašanja.

Kristina Jan

Kristina Jan

Neodvisna Katalonija v luči katalonskih športnih klubov

Kataloncem pomeni nogomet več kot zgolj šport. V prispevku se poigravam s potencialnimi možnostmi, ki bi jih imeli katalonski športni klubi ob predpostavki uspešne razglasitve samostojne države Katalonije. Zastavljenih vprašanj je tukaj več kot odgovorov, saj predstavljam le hipotetične scenarije ter nekatere možne rešitve.

Ana-Marija Rus

Ana-Marija Rus

Anarhija in pravo

"An anarchist is an artist. The man who throws a bomb is an artist, because he prefers a great moment to everything."

Gal Gračanin in Rok Pučnik

Gal Gračanin in Rok Pučnik

Kaj nam prinaša nova ureditev PDI-ja?

Idejni osnutek Zakona o pravosodnem izpitu uvaja vstopni izpit, posodablja izvajanje pravosodnega usposabljanja in ukinja ustni del pravosodnega izpita. Predlagatelj želi s spremembo zmanjšati število pravosodnih kandidatov in s tem razbremeniti delo sodišč.

Veronika Cukrov

Veronika Cukrov

Ali nas res čaka reforma prava varstva osebnih podatkov?

Anarhija in pravo se zdita oziroma sta pojmovno nezdružljiva, nekompatibilna, na kar opozarja tudi Leonid Pitamic v svojem delu Pravo in revolucija, kjer definira anar-hijo kot kontradiktoren pojem prava. Med drugim zatrjuje, da družba brez pravil ni mogoča, saj tam kjer je družba, je tudi pravo; ubi societas ibi ius, kot je tudi sam zapisal “Družba in človek morata le živeti v omejeni svobodi. Kako se te meje določi-jo, pa je ves problem logike, morale in je tudi problem države.” (Pitamic, 1920, p.5)

Liza Jerman, Domen Kilar Pahernik in Rok Pučnik

Liza Jerman, Domen Kilar Pahernik in Rok Pučnik

Intervju s prof. dr. Damjanom Korošcem o prihajajočem velikem znanstvenem komentarju KZ-1

Pogovor z urednikom in avtorjem številnih posameznih komentarjev prve poglobljene in sistemske analize kataloga inkriminacij pri nas. Pogovarjali smo se o težavah pri pripravi tako obsežnega dela in o tem, kakšen bo njegov morebitni vpliv na pravosodno prakso ter zakonodajalca.

Potrebujete pomoč?
Posvetujte se z našim strokovnjakom.

Pišite nam +386 1 4324 243
BREZPLAČNI PREIZKUS

Tax-Fin-Lex d.o.o.
pravno-poslovni portal,
založništvo in
izobraževanja

Tax-Fin-Lex d.o.o.
Železna cesta 18
1000 Ljubljana
Slovenija

T: +386 1 4324 243
E: info@tax-fin-lex.si

CERTIFIKATI IN EU PROJEKTI

 
x - Dialog title
dialog window