Portal TFL

STA novice / Dokazila o škodi v gospodarstvu v lanski ujmi možno predložiti le še do ponedeljka

četrtek, 18.4.2024

Ljubljana, 18. aprila (STA) - Podjetja imajo le še do ponedeljka čas, da predložijo dokazila o dejanski škodi v poplavah avgusta lani. Na gospodarskem ministrstvu ugotavljajo, da znaten delež oškodovancev še ni oddal ustreznih dokazil in opozarjajo, da bodo morali upravičenci vrniti že prejeta predplačila, če dokazil ne bodo poslali.

Gospodarske družbe, samostojni podjetniki, zavodi in zadruge, ki so utrpeli škodo v katastrofalnih poplavah v začetku lanskega avgusta, bodo prejeli odškodnino v višini 45 odstotkov dokazane škode, če niso imeli sklenjenega ustreznega zavarovanja, oziroma v višini 60 odstotkov, če so zavarovanje imeli.

Na gospodarskem ministrstvu so v današnjem sporočilu za javnost ob tem spomnili, da so oškodovanci, ki so prejeli predplačilo sredstev za odpravo posledic škode v gospodarstvu nastalo v poplavah avgusta lani, v ponedeljek prejeli še elektronsko vročen opomnik ministrstva o skorajšnjem poteku roka za predložitev dokazil.

Oškodovanci, ki do ponedeljka ne bodo posredovali vloge in ustreznih dokazil o nastali škodi, ne bodo upravičeni do sredstev za odpravo posledic škode.

Kot poudarjajo na ministrstvu, je za oškodovance, ki so že prejeli predplačilo nastale škode, posredovanje dokazil še posebej pomembno. Če dokazil ne bodo posredovali, bodo na ministrstvu skladno z odločbo, s katero je bilo dodeljeno predplačilo sredstev, začeli s postopkom za ugotovitev utemeljenosti izplačanega predplačila.

"Če ne bomo prejeli ustreznih dokazil, bodo ti upravičenci morali vrniti prejeta predplačila," so izpostavili na ministrstvu.

V primeru utemeljenih razlogov, da oškodovanec v roku ne more predložiti zahtevanih dokazil, lahko na ministrstvo prek elektronskega naslova poplave2023.mgts@gov.si do ponedeljka naslovi prošnjo za podaljšanje roka.

Oškodovanci se lahko za dodatne informacije obrnejo tudi na že naveden elektronski naslov oziroma na kontaktne osebe ministrstva navedene na spletni strani o ukrepih za povračilo škode.

Potrebujete pomoč?
Posvetujte se z našim strokovnjakom.

Pišite nam +386 1 4324 243
BREZPLAČNI PREIZKUS

Tax-Fin-Lex d.o.o.
pravno-poslovni portal,
založništvo in
izobraževanja

Tax-Fin-Lex d.o.o.
Železna cesta 18
1000 Ljubljana
Slovenija

T: +386 1 4324 243
E: info@tax-fin-lex.si

CERTIFIKATI IN EU PROJEKTI

 
x - Dialog title
dialog window