Navigacija
Portal TFL

STA novice / Elektronsko poslovanje v postopkih zaradi insolventnosti tudi za fizične osebe

torek, 6.12.2022

Ljubljana, 06. decembra (STA) - Medtem ko je elektronsko poslovanje v postopkih zaradi insolventnosti že nekaj let omogočeno različnim profesionalnim uporabnikom informacijskega sistema e-sodstvo in pravnim osebam, je odslej tovrstno poslovanje na voljo tudi fizičnim osebam, udeleženim v teh postopkih, so danes sporočili iz Vrhovnega sodišča RS.

Pravnim osebam in profesionalnim uporabnikom sistema e-sodstvo, npr. upraviteljem, odvetnikom in državnim odvetnikom, je v okviru elektronskega poslovanja v postopkih zaradi insolventnosti že nekaj časa omogočeno vlaganje elektronskih vlog in elektronskih predlogov za začetek postopka zaradi insolventnosti in vlaganje elektronskih prijav terjatev v postopkih zaradi insolventnosti.

Poleg tega jim je omogočen tudi vpogled v elektronska pisanja v posameznem postopku zaradi insolventnosti, v katerem nastopajo kot stranka, zastopajo stranko oz. opravljajo naloge upravitelja.

Ta opravila, od vlaganja vlog, prijave terjatev in vpogledov prek portala e-sodstvo do vročanja v varni elektronski poštni predal, so v digitalni obliki odslej na voljo tudi potrošnikom, podjetnikom in zasebnikom, ki so udeleženi v postopkih zaradi insolventnosti.

Za dostop do sistema se morajo najprej registrirati prek portala e-sodstvo kot zunanji kvalificirani uporabniki, po uspešni prijavi pa lahko nadaljujejo z elektronskimi opravili na podportalu eINS, je pojasnilo sodišče.

Potrebujete pomoč?
Posvetujte se z našim strokovnjakom.

Pišite nam +386 1 4324 243
BREZPLAČNI PREIZKUS

Tax-Fin-Lex d.o.o.
pravno-poslovni portal,
založništvo in
izobraževanja

Tax-Fin-Lex d.o.o.
Železna cesta 18
1000 Ljubljana
Slovenija

T: +386 1 4324 243
E: info@tax-fin-lex.si

CERTIFIKATI IN EU PROJEKTI

 
x - Dialog title
dialog window