Navigacija
Portal TFL

STA novice / Po programu za manj materialne prikrajšanosti 2021-2027 naj bi letno pomagali vsaj 163.900 ljudem

četrtek, 29.9.2022

Ljubljana, 29. septembra (STA) - Ministrstvo za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti je v formalno potrditev Evropski komisiji poslalo program za odpravljanje materialne prikrajšanosti v Sloveniji v obdobju od leta 2021 do 2027. Cilj je, da bi pomoč letno zagotovili vsaj 163.900 najbolj ogroženim. Vrednost programa je 32,6 milijona evrov.

Program za materialno pomoč najbolj ogroženim v Sloveniji se kot ukrep socialne politike na ministrstvu izvaja od leta 2014. Prispeva k odpravljanju najhujših oblik revščine z zagotavljanjem nefinančne pomoči materialno in socialno najbolj ogroženim, in sicer v obliki paketov s hrano, ki jih razdeljujejo izbrane humanitarne organizacije, in z izvajanjem različnih spremljevalnih ukrepov, ki spodbujajo socialno vključevanje najbolj ranljivih, so zapisali.

V skladu s predlogom programa bodo kupili hrano, jo razdeljevali in izvajali spremljevalne ukrepe ter tehnično pomagali upravljavskim in nadzornim organom.

Glavne ciljne skupine, ki jih bodo naslavljali, so tiste, pri katerih beležijo najvišjo stopnjo tveganja revščine. To so gospodinjstva brez delovno aktivnih članov z vzdrževanimi otroki, gospodinjstva z delno delovno aktivnimi odraslimi člani z vzdrževanimi otroki in delovno neintenzivna gospodinjstva brez vzdrževanih otrok.

Prav tako so v tej skupini brezposelni, upokojene ženske, še zlasti starejše od 75 let, in enočlanska gospodinjstva, še posebej enočlanska gospodinjstva starih 65 let in več.

Potrebujete pomoč?
Posvetujte se z našim strokovnjakom.

Pišite nam +386 1 4324 243
BREZPLAČNI PREIZKUS

Tax-Fin-Lex d.o.o.
pravno-poslovni portal,
založništvo in
izobraževanja

Tax-Fin-Lex d.o.o.
Železna cesta 18
1000 Ljubljana
Slovenija

T: +386 1 4324 243
E: info@tax-fin-lex.si

CERTIFIKATI IN EU PROJEKTI

 
x - Dialog title
dialog window