Navigacija
Portal TFL

STA novice / Za direktorja AVK štiri prijave

petek, 12.8.2022

Ljubljana, 12. avgusta (STA) - Na razpis za direktorja Javne agencije RS za varstvo konkurence (AVK) so prispele štiri prijave, so povedali na agenciji. Več informacij niso podali. "Postopek javnega natečaja za izbor direktorja je v teku in do zaključka postopka ni možno podati informacij," so navedli. AVK trenutno vodi Andrej Matvoz.

Matvoz je petletni mandat direktorja agencije nastopil 1. julija 2017, po izteku mandata pa agencijo od letošnjega 1. julija vodi kot vršilec dolžnosti. Vlada Janeza Janše je sredi maja za v. d. direktorja z julijem imenovala Zlatka Rateja, a ga je vlada Roberta Goloba na dan, ko bi moral prevzeti položaj, razrešila in za v. d. direktorja za čas do imenovanja novega direktorja, a največ za šest mesecev, imenovala Matvoza.

Svet AVK je julija objavil razpis za direktorja, ki je bil odprt do 6. avgusta. Kandidat, ki ga bo na predlog vlade imenoval DZ, bo imenovan za pet let in je lahko ponovno imenovan največ enkrat po ponovno izvedenem razpisu.

Direktor sicer zastopa in predstavlja agencijo, vodi njeno poslovanje in organizira njeno delo. Direktor je po funkciji tudi predsednik sveta agencije.

Potrebujete pomoč?
Posvetujte se z našim strokovnjakom.

Pišite nam +386 1 4324 243
BREZPLAČNI PREIZKUS

Tax-Fin-Lex d.o.o.
pravno-poslovni portal,
založništvo in
izobraževanja

Tax-Fin-Lex d.o.o.
Železna cesta 18
1000 Ljubljana
Slovenija

T: +386 1 4324 243
E: info@tax-fin-lex.si

CERTIFIKATI IN EU PROJEKTI

 
x - Dialog title
dialog window