Navigacija
Portal TFL

STA novice / ZZZS z razpisom za boljšo dostopnost do programov zdravstvenih storitev in osebnega zdravnika

četrtek, 27.1.2022

Ljubljana, 27. januarja (STA) - Upravni odbor ZZZS je sprejel sklep o razpisu za sklepanje pogodb za opravljanje programa zdravstvenih storitev v letu 2022 ter sklep o javnem pozivu izvajalcem splošne ambulante za boljšo dostopnost do osebnega zdravnika. Kot so zapisali, je namen programa zagotoviti osebnega zdravnika vsem zavarovanim osebam, ki ga nimajo ali ta ni več aktiven.

Kot so v sporočilu za javnost navedli na Zavodu za zdravstveno zavarovanje Slovenije (ZZZS), je razpis med drugim namenjen prijavam za programe dodatnih 13,94 splošnih ambulant in ambulant družinske medicine ter dodatnih 9,52 otroških ter šolskih dispanzerjev, javni poziv pa za dodatni program za ambulante za boljšo dostopnost do izbranega osebnega zdravnika v obsegu 57 splošnih ambulant in ambulant družinske medicine ter 7,6 otroških ter šolskih dispanzerjev.

Razpis bo sicer zajemal splošne in dispanzerske dejavnosti, zobozdravstvene dejavnosti, dejavnost reševalne službe in nujne medicinske pomoči, dejavnosti specialističnih ambulant in dejavnost dializ, specialistične bolnišnične dejavnosti, zdraviliško zdravstveno dejavnost, lekarniško dejavnost, dejavnost socialnovarstvenih zavodov in zavodov za usposabljanje ter svetovalnih centrov ter dejavnost Nacionalnega inštituta za javno zdravje in Nacionalnega laboratorija za zdravje, okolje in hrano.

Na razpis se bodo lahko prijavili izvajalci zdravstvenih storitev, ki še nimajo sklenjene pogodbe z ZZZS ali imajo sklenjeno začasno pogodbo, ter izvajalci, ki se prijavljajo za izvajanje programov, za katere je širitev dogovorjena v splošnem dogovoru za pogodbeno leto 2022, vendar poimensko niso navedeni v dogovoru in za te programe ni navedeno, da razpis izvede ministrstvo za zdravje.

Razpis in javni poziv bosta v petek objavljena na spletni strani ZZZS, rok za prijavo na javni poziv bo 9. februar, rok za prijavo na programe iz razpisa pa 28. februar. Rok za prijavo se bo v obeh primerih lahko podaljšal do oddaje neoddanega programa, vendar ne kasneje kot do konca letošnjega leta. Z izvajanjem programa bodo izvajalci lahko začeli s 1. marcem oziroma ko bodo izpolnili pogoje za začetek izvajanje programa.

Potrebujete pomoč?
Posvetujte se z našim strokovnjakom.

Pišite nam +386 1 4324 243
BREZPLAČNI PREIZKUS

Tax-Fin-Lex d.o.o.
pravno-poslovni portal,
založništvo in
izobraževanja

Tax-Fin-Lex d.o.o.
Železna cesta 18
1000 Ljubljana
Slovenija

T: +386 1 4324 243
E: info@tax-fin-lex.si

CERTIFIKATI IN EU PROJEKTI

 
x Dialog title
dialog window