Navigacija
Portal TFL

STA novice / Ministrstvo bo najvišje povračilo stroškov hitrih testov lekarnam znižalo po enomesečnem prehodnem obdobju

četrtek, 2.12.2021

Ljubljana, 02. decembra (STA) - Ministrstvo za zdravje bo najvišje zneske za povračilo stroškov hitrih testov lekarnam na 2,1 evra znižalo po enomesečnem prehodnem obdobju, so za STA pojasnili na ministrstvu. Prehodno obdobje so uvedli po posredovanju lekarniške zbornice, ki je opozorila, da na evropskih trgih prihaja do pomanjkanja testov, cene testov pa zato rastejo.

V lekarniški zbornici so za STA poudarili, da si lekarne prizadevajo, da bi vsi upravičenci lahko prejeli hitre teste za samotestiranje, a pomanjkanje prestavlja velik problem, ki zahteva veliko vloženega dela in truda. "Sprememba čez noč ni bila izvedljiva, zato smo ministrstvo takoj pozvali, da uveljavitev zamakni, kar bodo tudi naredili," so sporočili z zbornice.

Po poročanju portala 24ur.com je ministrstvo sklep, ki uvaja spremembe zneska povračila, izdalo v torek, sprva pa je bilo predvideno, da v veljavo stopi naslednji dan. Na ministrstvu so nato že v sredo potrdili, da bo uvedeno prehodno obdobje.

Danes so z ministrstva sporočili, da bo izdan nov sklep, po katerem bo prehodno obdobje trajalo mesec dni. Po preteku slednjega bodo lekarne upravičene do nižjega povračila stroška hitrih antigenskih testov, ki bo po novem znašalo 2,1 evra na posamezen test. Do povračila stroškov so lekarne upravičene ob izdaji hitrih testov za samotestiranje učencem, dijakom in študentom, ki so za slednje brezplačni.

Vlada je pred tem 5. novembra ceno storitve hitrega testiranja omejila na sedem evrov, ceno testov za samotestiranje pa na 2,5 evra na test brez DDV.

Potrebujete pomoč?
Posvetujte se z našim strokovnjakom.

Pišite nam +386 1 4324 243
BREZPLAČNI PREIZKUS

Tax-Fin-Lex d.o.o.
pravno-poslovni portal,
založništvo in
izobraževanja

Tax-Fin-Lex d.o.o.
Železna cesta 18
1000 Ljubljana
Slovenija

T: +386 1 4324 243
E: info@tax-fin-lex.si

CERTIFIKATI IN EU PROJEKTI

 
x Dialog title
dialog window