Navigacija
Portal TFL

STA novice / Pahor z vodji poslanskih o kandidatki za viceguvernerko Tini Žumer, možna kandidata za ustavnega sodnika Nerad in Dežman

četrtek, 4.3.2021

Ljubljana, 04. marca (STA) - Predsednik republike Borut Pahor se je po posvetu z vodji poslanskih skupin v DZ odločil, da bo za viceguvernerko Banke Slovenije predlagal Tino Žumer, če bo po neformalnih posvetih konec prihodnjega tedna ugotovil, da uživa zadostno podporo. Predstavil pa jim je tudi možni kandidaturi Sebastiana Nerada in Zlatana Dežmana za ustavnega sodnika.

Kot so sporočili iz urada predsednika republike, se je Pahor odločil, da bo še marca v izvolitev DZ za viceguvernerko Banke Slovenije predlagal Tino Žumer, če bo po neformalnih posvetih konec prihodnjega tedna ugotovil, da uživa zadostno podporo za izvolitev. Pred tem bo Žumerjeva vnovič opravila pogovore v tistih poslanskih skupinah, ki bodo to želele, so napovedali.

Kandidata za sodnika ustavnega sodišča pa se je Pahor odločil predlagati predvidoma v aprilu. Danes je vodjem poslanskih skupin ob kandidatih, ki so se prijavili na razpis, predstavil tudi možni kandidaturi aktualnega generalnega sekretarja ustavnega sodišča Nerada in višjega sodnika Dežmana, so pojasnili v uradu predsednika republike.

Kandidata za sodnika Sodišča EU v Luksemburgu pa se je Pahor po njihovih navedbah odločil predlagati predvidoma v maju.

Pahor je danes posvetovanja o kandidatih, ki tradicionalno potekajo v predsedniški palači, izjemoma opravil v DZ in ločeno obiskal vodje poslanskih skupin. Z obiskom državnega zbora je, kot so navedli v njegovem uradu, izrazil hvaležnost vodjem poslanskih skupin za njihovo dolgoletno sodelovanje pri oblikovanju predlogov kandidatur, ki jih za visoke državne položaje predsednik republike predlaga v izvolitev državnemu zboru.

Pred pričetkom posvetovanj se je predsednik Pahor sestal tudi s predsednikom državnega zbora Igorjem Zorčičem.

Potrebujete pomoč?
Posvetujte se z našim strokovnjakom.

Pišite nam +386 1 4324 243
BREZPLAČNI PREIZKUS

Tax-Fin-Lex d.o.o.
pravno-poslovni portal,
založništvo in
izobraževanja

Tax-Fin-Lex d.o.o.
Železna cesta 18
1000 Ljubljana
Slovenija

T: +386 1 4324 243
E: info@tax-fin-lex.si

CERTIFIKATI IN EU PROJEKTI

 
x Dialog title
dialog window