Navigacija
Portal TFL

STA novice / 2TDK bo sledil revizijski komisiji in pozval Markomark Nival k dopolnitvi reference

torek, 18.2.2020

Ljubljana, 18. februarja (STA) - Projektna družba za izgradnjo drugega tira 2TDK bo sledila odločitvi Državne revizijske komisije in pozvala najugodnejšega ponudnika, družbo Markomark Nival, k dopolnitvi sporne reference na razpisu za dela za prečkanje Glinščice, je napovedal generalni direktor družbe Dušan Zorko. To mora potrditi še strokovna komisija družbe in določiti rok.

Državna revizijska komisija je namreč ugodila zahtevku za revizijo pri razpisu za gradnjo viadukta Glinščica, ki ga je podal konzorcij Markomark Nival in Ekorel. Čeprav je 2TDK upravičeno dvomil o višini zidu za referenco pri gradnji mostu v okviru projekta izgradnje drugega tira med Divačo in Koprom, je s tem, da je razveljavil razpis, ravnal napačno. Zakon nalaga, da je v primeru, ko podizvajalec ni zmožen izpeljati posla oz. njegova referenca ne drži, naročnik izvajalca dolžan pozvati k zamenjavi.

Odločitev revizijske komisije je presenetila 2TDK, kjer vztrajajo, da so sledili praksi in kot celoto obravnavali zakon, ki ureja javno naročanje, in se pri tem niso sklicevali le na en člen, kot je to storila komisija. Kljub temu bodo sledili odločitvi revizijske komisije.

Izgradnja objektov za prečkanje doline Glinščice je sofinancirana s sredstvi EU. Rok za končanje projekta je december 2021, sicer bo treba evropska sredstva vračati. Da bi ujeli ta rok, bi bilo treba dela začeti sredi letošnjega leta.

Potrebujete pomoč? Pokličite nas na 01 432 42 43 ali pošljite sporočilo.
 
x Dialog title
dialog window