Navigacija
Portal TFL

STA novice / Vlada izdala uredbe o podelitvi koncesije za zobozdravstveno in dermatološko dejavnost

četrtek, 13.2.2020

Ljubljana, 13. februarja (STA) - Vlada je danes izdala tri uredbe o podelitvi koncesije na področju zobozdravstvene dejavnosti in eno na področju dermatovenerologije v specialistični zunajbolnišnični dejavnosti. Javni zdravstveni zavodi namreč ne bodo uspeli zagotoviti ustrezne dostopnosti do storitev tako zaradi upokojevanja, širitve programov in vračanja koncesij.

Ministrstvo za zdravje je novembra pristojne javne zdravstvene zavode pozvalo k izjasnitvi o tem, ali lahko zagotovijo potrebno dostopnost do storitev. Noben od zavodov ni posredoval zagotovila, da lahko prevzame dodatne programe in zagotovi potrebno dostopnost do zdravstvenih storitev, zato se izvajanje omenjenih programov lahko zagotovi zgolj s podelitvijo koncesij, so pojasnili na ministrstvu za zdravje.

Uredbo o podelitvi koncesije za opravljanje javne zdravstvene službe na področju zobozdravstvene dejavnosti za parodontologijo in zobne bolezni ter endodontijo je vlada izdala zaradi predvidenih nujnih širitev programa na tem področju v splošnem dogovoru za pogodbeno leto 2020 in upokojitve koncesionarja. Podelitev koncesij v obsegu enega programa je predvidena v Ljubljani in Novem mestu. Za Novo mesto je tudi predvidena podelitev koncesije v obsegu enega programa za oralno in maksilofacialno kirurgijo zaradi odstopa koncesionarja od pogodbe.

Na področju čeljustne in zobne ortopedije v zobozdravstveni dejavnosti je vlada uredbo o podelitvi koncesije za opravljanje javne zdravstvene službe izdala zaradi kadrovskih težav v javnih zdravstvenih zavodih (3,7 programa), prenehanja izvajanja koncesij (trije programi), nujnih širitev programov (2,5 programa) in odstopa koncesionarja od pogodbe (0,5 programa).

Koncesije v skupnem obsegu 9,70 programa so predvidene v Ljubljani (trije programi), Krškem (1,06 programa), po en program v Velenju, Izoli in Črnomlju, ter 0,99 programa v Lenartu, 0,65 v Nazarjih ter po pol programa v Sežani in Bovcu.

Uredba o podelitvi koncesije za opravljanje javne zdravstvene službe na področju dermatovenerologije v specialistični zunajbolnišnični dejavnosti v obsegu treh programov je vlada izdala zaradi predvidenih nujnih širitev programa na tem področju v splošnem dogovoru za letos. Podelitev koncesij v skupnem obsegu treh programov je predvidena v Ljubljani, Domžalah ali Kamniku (po en program) ter po pol programa v Kranju, Celju, Kopru in Ravnah na Koroškem.

Potrebujete pomoč? Pokličite nas na 01 432 42 43 ali pošljite sporočilo.
 
x Dialog title
dialog window