Navigacija
Portal TFL

STA novice / V Portorožu tradicionalni dnevi pravnikov

četrtek, 10.10.2019

Portorož, 10. oktobra (STA) - V Portorožu se danes začenjajo tradicionalni dnevi slovenskih pravnikov. Na največjem vsakoletnem pravniškem srečanju, že 45. po vrsti, bo do sobote skupno sodelovalo več kot 50 uglednih strokovnjakov, ki bodo obravnavali najbolj aktualne teme z različnih pravnih področij.

Ob tej priložnosti bodo danes podelili tudi priznanja Zveze društev pravnikov Slovenije za življenjsko delo, za pravnika leta, za delo v zvezi ali njenih članih in priznanje mlademu pravniku. Slavnostni govornik na podelitvi bo predsednik ustavnega sodišča Rajko Knez.

Na srečanju, ki ga poleg zveze društev pravnikov organizirata še Zveza društev za gospodarsko pravo Slovenije in družba Lexpera (GV Založba), bodo razpravljali v desetih sekcijah.

Tako se bodo udeleženci danes spraševali, ali pravo še teče vzporedno s tehnološkim razvojem, obravnavali bodo področje upravnih postopkov ter pogodbe v novejših gospodarskih poslih. Govora pa bo tudi o nepravdnih postopkih ob uveljavitvi družinskega zakonika.

V petek bodo v ospredju aktualna vprašanja delovnega in socialnega prava, stvarnopravna vprašanja ter vprašanja v zvezi z uresničevanjem novele zakona o gospodarskih družbah. V nadaljevanju bo debata tekla o vlogi odvetnika v kazenskem postopku, na okrogli mizi pa bodo razpravljali o (ne)upravičenosti kritike slovenskega sodstva.

Zadnji dan srečanja bosta sklenili sekciji o izzivih izvršilnega prava in o pravnih izzivih športa.

Potrebujete pomoč? Pokličite nas na 01 432 42 43 ali pošljite sporočilo.
 
x Dialog title
dialog window