Navigacija

TFL Izobraževanja / Javno naročanje - Kako vzpostavimo dolgoročna poslovna partnerstva z lokalnimi ponudniki? - v živo in preko spleta!

 • Izobraževanje

  Javno naročanje - Kako vzpostavimo dolgoročna poslovna partnerstva z lokalnimi ponudniki? - v živo in preko spleta!

  • za naročnike na storitve portala TFL je cena 150 eur + DDV
  • za vse ostale je redna cena izobraževanja 170 eur + DDV
 • DATUM

  četrtek, 15.10.2020 od 9.00 do 12.30

 • LOKACIJA

 • Prijava

Seminar bo potekal v živo s sočasnim prenosom preko spletne platforme ZOOM. Način udeležbe (v živo ali preko spleta) ustrezno označite ob prijavi.

Javno naročanje - Kako vzpostavimo dolgoročna poslovna partnerstva z lokalnimi ponudniki?

Partnerstva s ponudniki so v postopkih javnega naročanja ključnega pomena za vzpostavitev uspešnih nabavnih postopkov. V času krize, ko so dobave ovirane, pa je pomen lokalnih dobaviteljev, lokalnih ponudnikov in kratkih dobavnih verig, še toliko pomembnejši, zato je področje javnega naročanja treba obravnavati kot strateško orodje, ki nam bo omogočalo premagati trenutno situacijo. Namen seminarja je predstaviti nabavne tehnike, ki nam ob upoštevanju principov strateškega javnega naročanja in predpisov o javnem naročanju omogočajo, da vzpostavimo dolgoročna poslovna partnerstva z lokalnimi ponudniki. Ob tem se bomo dotaknili tudi vprašanj vezanih na vpliv obstoječe krize na izvajanje sklenjenih javnih pogodb in možnosti, ki so v zvezi s tem na voljo naročnikom in ponudnikom.

PROGRAM

 • predstavitev normativnega okvirja dopustnosti omejevanja udeležbe ponudnikov in blaga iz tretjih držav na trgu javnih naročil v Sloveniji in EU
 • predstavitev nabavnih tehnik po pravilih ZJN-3 za vzpostavitev dolgoročnih poslovnih partnerstev z lokalnimi ponudniki
 • merjenje kvalitete v postopkih oddaje javnih naročil (vključevanje okoljskih, socialnih in drugih trajnostnih meril)
 • vpliv epidemiološke krize na izvajanje sklenjenih javnih pogodb

Odmor med 10.30 in 11.00.

KDO BO Z VAMI

doc. dr. Boštjan Ferk

doc. dr. Boštjan Ferk

Eden izmed ustanoviteljev Inštituta za javno-zasebno partnerstvo, zavod Turjak, soustanovitelj družbe S-Procurement, družba za elektronske nabavne platforme, d.o.o. in docent za javno upravo na Novi Univerzi, kjer predava pri predmetih Upravno pravo in upravni postopek, Posebni upravni postopki ter Upravni sistemi. Njegova bibliografija obsega številne prispevke doma in v tujini. Je soavtor monografije z naslovom Javne službe, državne pomoči in javno-zasebna partnerstva, ter avtor monografije z naslovom Pogodba o javno-zasebnem partnerstvu. Slednja je nastala na podlagi doktorske disertacije in je dopolnjena z zakonodajnim paketom EU o javnem naročanju in koncesijskih pogodbah iz leta 2014. V zadnjem času se Boštjan Ferk aktivno ukvarja s področjem elektronskega javnega naročanja. Skupaj s Petro Ferk tudi sodeluje pri pripravi komentarja Direktive o javnem naročanju 2014/24/EU, katerega izid se načrtuje pri založbi Edvard Elgar Publishing v letu 2020. Skupaj tako med drugim pripravljata komentar 22. člena Direktive 2014/24/EU, ki predstavlja ključno določbo za uvedbo obveznega elektronskega javnega naročanja v EU. Boštjan Ferk redno sodeluje na konferencah in seminarjih, kjer prenaša svoje bogato znanje v prakso. Boštjan Ferk je uvrščen na listo domačih arbitrov Stalne arbitraže pri Gospodarski zbornici Slovenije. V okviru Upravne akademije pri Ministrstvu za javno upravo nastopa kot izvajalec seminarjev in izobraževanj na temo javnih naročil in javno-zasebnih partnerstev.

Nina Pekolj

Nina Pekolj

Leta 2011 je z odliko diplomirala na Pravni fakulteti v Ljubljani. Po diplomi je pričela z delom v občinski upravi, kjer je kot pravnica v pisarni župana sodelovala pri raznolikih projektih in pridobila izkušnje s področja delovanja lokalne samouprave ter širše javne uprave. Leta 2012 se je pridružila Inštitutu za javno zasebno partnerstvo (IJZP) in se specializirala na področju javnih naročil in javno-zasebnih partnerstev. Zlasti jo zanima področje spodbujanja inovativnosti in implementacije pametnih javno-zasebnih partnerstev ter pravne zaščite javnih in zasebnih interesov pri avtomatizirani obdelavi množice podatkov, ki jih prinašajo slednji in digitalna transformacija upravnih in delovnih procesov. Kot soustanoviteljica Agencije za pravo varstva osebnih in javnih podatkov, Ljubljana, trenutno sodeluje pri pripravi sistemske ureditve varstva osebnih podatkov za izvajalce vzgojno izobraževalne ter zdravstvene dejavnosti ter pri pripravi poročila o implementaciji Splošne uredbe o varstvu podatkov v nacionalno zakonodajo za Mednarodno združenje za evropsko pravo (FIDE). Njena aktivna udeležba na konferencah in seminarjih s področja javnega naročanja in javno-zasebnih partnerstev je njena motivacija za nadaljnje raziskovalno delo in prenos teoretičnih znanj v prakso.

Prijava

Vljudno vabljeni!

Tax-Fin-Lex d.o.o.

Potrebujete pomoč?
Posvetujte se z našim strokovnjakom.

Pišite nam +386 1 4324 243
BREZPLAČNI PREIZKUS

Tax-Fin-Lex d.o.o.
pravno-poslovni portal,
založništvo in
izobraževanja

Tax-Fin-Lex d.o.o.
Železna cesta 18
1000 Ljubljana
Slovenija

T: +386 1 4324 243
E: info@tax-fin-lex.si

CERTIFIKATI IN EU PROJEKTI

 
x Dialog title
dialog window