Navigacija

TFL Izobraževanja / Odpoved: redna odpoved - krivdni razlogi

ODPOVED: redna odpoved - krivdni razlogi

Na webinarju bodo predstavljena delovnopravna pravila in sodna praksa, ki se tičejo redne odpovedi pogodbe o zaposlitvi iz krivdnega razloga. Poleg postopka, ki ga mora izpeljati delodajalec, bomo opozorili tudi na to, kako mora biti odpoved pogodbe o zaposlitvi pravilno sestavljena in vročena, da je delavec na sodišču ne bo uspel izpodbiti.

Vprašanja, ki se jih bomo dotaknili na seminarju:

  • Ali lahko delodajalec odpove pogodbo o zaposlitvi zaradi kršitve prepovedi konkurence, če delavec (brez soglasja delodajalca) opravlja podobno delo v prostem času brezplačno?
  • Ali se odpoved lahko prekliče?
  • Kdaj se delavcu ne rabi omogočiti zagovora?
  • Ali je možno delavca ustno povabiti na zagovor?
  • Ali ima delavec kakšno pravno varstvo zoper izdano pisno opozorilo?
  • Kdaj lahko delavec odkloni delo, da temu ne sledi postopek redne odpovedi?

KDO BO Z VAMI

dr. Nana Weber

dr. Nana Weber

Želja po vsakodnevnih izzivih, nenehnem nadgrajevanju znanja in dinamičnem delu z ljudmi jo je vodila do študija prava. Ker jo je pritegnilo predvsem civilno in gospodarsko pravo, je nadaljevala z magistrskim študijem civilnega in gospodarskega prava ter doktorskim študijem civilnega prava. V magistrskem in doktorskem delu je obravnavala tudi aktualne teme iz Družinskega zakonika. Največ izkušenj z različnih področij prava je pridobila na različnih stopnjah sodišč, na okrajnem (kazenski oddelek), višjem (civilni in oddelek za alternativno reševanje sporov) ter vrhovnem sodišču (delovno–socialni oddelek). Delo je nadaljevala na Državnem pravobranilstvu in pri odvetniku. Po zadnji zaposlitvi v kabinetu ministra za javno upravo je padla odločitev, da delo opravlja kot samostojna podjetnica. Prepričana je namreč, da lahko na tak način najbolje širi svoje poslanstvo, ki je v pomoči ljudem in skrbi za njihove interese. Delo v odvetništvu je nujna nadgradnja. Pomembno ji je, da se nenehno strokovno izpopolnjuje. Nazadnje je naredila izpita za svetovalko za begunce in mediatorko. Ker si prvenstveno prizadeva za mirno rešitev sporov, je mediatorka v Mediacijskem centru Ljubljana in v Mediacijskem centru Odvetniške zbornice Slovenije. Na eni od višjih ljubljanskih šol predava različne pravne predmete, na redni bazi pa piše strokovne članke iz različnih pravnih področij.

Nakup

Vljudno vabljeni!

Tax-Fin-Lex d.o.o.

Potrebujete pomoč? Pokličite nas na 01 432 42 43 ali pošljite sporočilo.
 
x Dialog title
dialog window