Navigacija
Spoštovani, zaradi nadgradnje optičnega omrežja bo prihajalo do občasnih prekinitev v delovanju portala. Predvidene prekinitve bodo v soboto, 26.9.2020 in v nedeljo, 27.9.2020 med 10.00 in 14.00 uro. Zaradi tega bo posledično moten dostop tudi do vseh vsebin na portalu Tax-Fin-Lex. Zahvaljujemo se vam za razumevanje.

TFL Izobraževanja / Zavarovanje pogodbenih terjatev - instrumenti za izboljšanje upnikovega položaja v izvršbi in stečaju - v živo in preko spleta

 • Izobraževanje

  Zavarovanje pogodbenih terjatev - instrumenti za izboljšanje upnikovega položaja v izvršbi in stečaju - v živo in preko spleta

  • za naročnike na storitve portala TFL je cena 170 eur + DDV
  • za vse ostale je redna cena izobraževanja 190 eur + DDV
 • DATUM

  torek, 13.10.2020 od 9.00 do 13.15

 • LOKACIJA

 • Prijava

Seminar bo potekal v živo s sočasnim prenosom preko spletne platforme ZOOM. Način udeležbe (v živo ali preko spleta) ustrezno označite ob prijavi.

Zavarovanje pogodbenih terjatev - instrumenti za izboljšanje upnikovega položaja v izvršbi in stečaju

Čeprav je temeljno načelo pogodbenega prava, da morajo stranka spoštovani pogodbene dogovore in pogodbe izpolniti v celoti kot dogovorjeno, se v poslovni praksi zelo pogosto znajdemo v situaciji, ki sopogodbenik noče ali ne zmore izpolniti pogodbene obveznosti. Zaradi tega je pomembno, da te nevarnosti pomislimo že ob sklepanju pogodbenega razmerja in v pogodbeni dogovor vključimo ustrezne (preventivne) institute za zavarovanje pogodbenih obveznosti. Z instituti za zavarovanje pogodbenih obveznosti si lahko pomembno izboljšamo položaj v morebitni kasnejši izvršbi ali stečaju.

Seminar je namenjen vsem, ki vstopate v različna pravno poslovna razmerja in potrebujete znanja o načinih pogodbenega zavarovanja vaših obveznosti. Na poljuden in razumljiv način, s konkretnimi primeri vam bova predstavila najpogostejše in najbolj učinkovite metode zavarovanja pogodbenih obveznosti. Vse vrste zavarovanj so v osnovi zahtevni pravni postopki in posameznik se pogosto znajde v dilemi, kako izbrati pravega. Različne vrste zavarovanj bova povezala s postopkoma v katerih se neizpolnjene, zavarovane obveznosti na koncu prisilno izterjujejo - z izvršbo in stečajem.

PROGRAM

Izobraževanje bo sestavljeno iz dveh prepletenih sklopov in sicer:

1. del

 • Pregled enostavnih institutov za zavarovanje pogodbenih obveznosti (ara, pogodbena kazen, poroštvo, zastavna pravica, deponiranje in drugo)
 • Kompleksnejši instituti za zavarovanje pogodbenih obveznosti (menica, izvršnica, bančna garancija, zastava terjatev in drugo)
 • Alternativni načini za poplačilo neporavnanih terjatev (prodaja terjatev ali cesija, asignacija, konverzija terjatve v kapital in drugo)

2. del

 • Učinkovitost institutov v primeru nespoštovanja pogodbenih dogovorov (v izvršbi in v insolvenčnih postopkih)

 

Odmor 10.30 - 11.00

KDO BO Z VAMI

Maja Lajevec

Maja Lajevec

Univerzitetna diplomirana pravnica, 10 let sodnica na izvršilnem oddelku Okrajnega sodišča v Ljubljani in skoraj 3 leta sodnica na specializiranem Stečajnem oddelku Okrožnega sodišča v Ljubljani. Predavateljica in avtorica številnih strokovnih člankov iz področja stečajnega in izvršilnega postopka, ter ena od avtoric urejene stečajne sodne prakse e-paketa dr. Nine Plavšak.

doc. dr. Jaka Cepec

doc. dr. Jaka Cepec

Doktor pravnih znanosti s področja civilnega in gospodarskega prava. Zaposlen je na Ekonomski fakulteti Univerze v Ljubljani. Strokovno se ukvarja z insolvenčnim, gospodarskim in pogodbenim pravom ter empiričnim pravnim raziskovanjem. Je zelo izkušen pravni svetovalec in predavatelj tako v domačem kot mednarodnem okolju.

Prijava

Vljudno vabljeni!

Tax-Fin-Lex d.o.o.

Potrebujete pomoč?
Posvetujte se z našim strokovnjakom.

Pišite nam +386 1 4324 243

Tax-Fin-Lex d.o.o.
pravno-poslovni portal,
založništvo in
izobraževanja

Tax-Fin-Lex d.o.o.
Železna cesta 18
1000 Ljubljana
Slovenija

T: +386 1 4324 243
E: info@tax-fin-lex.si

CERTIFIKATI IN EU PROJEKTI

 
x Dialog title
dialog window