Navigacija
Portal TFL

Revija HRM - številka 77 (10), letnik 2017

Revija HRM
Strokovna revija
Planet GV, poslovno izobraževanje, d. o. o.
Saša Mrak
Saša Mrak, Tamara Valenčič

Želite dostop do člankov revije?

Brezplačna registracija
Saša Mrak

Saša Mrak

Imeti življenje zunaj dela ali »busy is new stupid«

Viljem Ščuka

Viljem Ščuka

Delovno mesto, stres in izgorelost

Sindrom izgorelosti ni niti čisto telesna niti čisto duševna motnja. Človeku je treba dodati tretjo razsežnost, tj. spoznavnost (duhovnost), če želimo opredeliti izgorelost. Človek namreč ni le pameten biološki stroj, temveč veliko več. Poleg telesa in razuma potrebuje še zavest o sebi, tj. sposobnost samozavedanja, ki je duhovna (metafizična) lastnost, značilna le za človeško vrsto.

dr. Andreja Pšeničny

dr. Andreja Pšeničny

Vedno lahko računate name!

Vsak tretji zaposleni lahko v obremenilnih okoliščinah začne izgorevati. Kandidati za izgorelost pa so hkrati prav zaradi osebnostnih lastnosti, ki zanje predstavljajo tveganje, tudi med najbolj zaželenimi zaposlenimi.

Kako dobro v Sloveniji skrbimo za zdravje zaposlenih?

Delovne organizacije vse več pozornosti namenjajo področju zdravja in dobrega počutja zaposlenih, saj številne raziskave ugotavljajo, da so zdravi in zadovoljni zaposleni eden izmed temeljev uspešnosti organizacije. A čeprav se vlaganje v ukrepe za ohranjanje in krepitev zdravja na delovnem mestu delodajalcu dolgoročno povrne (lahko celo večkratno), številni delodajalci v Sloveniji na tem področju ukrepajo le toliko, da zadostijo zakonskim določilom.

Saša Mrak

Saša Mrak

Še vedno je premalo razprave o razvoju stroke

Jelica Lazarević Lajovic je zame na prvem mestu sošolka iz osnovne šole. Po selitvi moje družine so se stiki izgubili do pred nekaj leti, ko naju je združil prav HR. Za mnoge je na prvem mestu ena najboljših kadrovic, čemur je bil pogovor tudi namenjen. Kar trinajst let je pilila veščine HR-ja v Vzajemni zdravstveni zavarovalnici, pred nedavnim pa presenetila z odhodom novim izzivom naproti. Prejemnica letošnje nagrade za Kadrovsko managerko leta je strokovnjakinja na svojem področju, ki je znala v vseh teh letih uspešno opravljati svoje delo ne glede na to, koliko uprav se je zamenjalo in kako razburkani so bili njihovi prihodi in odhodi.

Raziskava – telesna aktivnost: investicija, ki se obrestuje

Različne študije potrjujejo, da so pozitivni učinki vadbe na zdravje, počutje in raven energije nedvomni, zato je namen članka in predstavljenih rezultatov raziskave pridobiti podrobnejši vpogled v povezanost telesne aktivnosti in gibanja anketiranih zaposlenih in samozaposlenih v Sloveniji ter njihovega zdravstvenega stanja in počutja.

Simona Klančnik

Simona Klančnik

Kako dobro upravljate vaš čas?

Se tudi vam pogosto zgodi, da vam primanjkuje časa? Tedensko, mesečno, dnevno? Ste prebrali in slišali že veliko nasvetov, trikov, kako ustrezno ravnati s časom, kako se izogniti najpogostejšim napakam ter oblikovati prave navade? Se po vsem tem sprašujete, »Zakaj se še vedno počutim, kot da ne morem narediti vsega, kar bi bilo potrebno«? Preden lahko zares učinkovito upravljamo svoj čas, se moramo naučiti, kaj pravzaprav je čas in kaj sposobnost upravljanja časa.

mag. Domen Ocepek

mag. Domen Ocepek

Pomembnost kompetenc za uspešno digitalizacijo

Digitalizacija in industrija 4.0 predstavljata spremembo procesov, ki jih omogoča sodobna tehnologija. Povezane naprave, ki so preko interneta sposobne izmenjevati informacije in na podlagi tega samostojno sprejemati odločitve o tem, kako bo proces potekal, postavljajo strokovnjake v drugačno vlogo in od njih zahtevajo druge – nove kompetence.

dr. Danijela Brečko

dr. Danijela Brečko

Čustva in čustvena inteligentnost v vodenju

O tem, kaj je še ostalo vodjem v dobi eksponencialnega razvoja znanosti in tehnologije, smo se pogovarjali z dr. Evo Boštjančič, vodjo katedre za organizacijsko psihologijo na Filozofski fakulteti Univerze v Ljubljani, ki je z nami delila vidike o ženskem in moškem principu vodenja, o razumu in strasti ter čustveni inteligentnosti in njenem pomenu pri vodenju.

Vse, kar delamo, delajmo s strastjo

Kaj je pomembnejše pri vodenju, strast ali razum? In kdo premore več strasti in kdo več razuma? So to ženske, so to moški, so to starejši, so to mlajši? Ni lahko podati enoznačnih odgovorov. Obstajajo velike in majhne skrivnosti učinkovitega vodenja in sodelovanja v timih, o čemer smo se pogovarjali z Matejem Potokarjem, generalnim direktorjem Microsoft oddelka za storitve in pomoč uporabnikom (CSS) za Zahodno Evropo.

mag. Nina Janža

mag. Nina Janža

Si v podjetju želite »uspešnega« ali »učinkovitega« managerja?

V poslovnem okolju, kot ga poznamo danes, morajo organizacije vsakodnevno delovati po svojih najboljših močeh, če želijo biti konkurenčne na lokalnih in globalnih trgih. Bolj kot kadarkoli prej se pojavlja vprašanje učinkovitosti organizacije, v okviru katere je pomemben vidik učinkovitost njenih managerjev, saj je le-ta za uspeh organizacije ključnega pomena – organizacija namreč ne more delovati na optimalni ravni, če njeno vodstvo ne deluje maksimalno učinkovito. Kaj pa pomeni biti učinkovit manager?

dr. Danijela Brečko

dr. Danijela Brečko

Vloga vodje pri gospodarjenju z organizacijsko energijo

Lani jeseni smo podelili nagrade za najboljši indeks Organizacijske energije. Letos je projekt prerasel v sistem za spodbujanje produktivnosti, kjer je glavna naloga vodij razvijanje strasti zaposlenih za doseganje ciljev. S tem namenom smo raziskali, kako z organizacijsko energijo gospodarijo zmagovalci in dobitniki priznanja za najvišji indeks organizacijske energije 2016?

dr. Lilijana Šprah

dr. Lilijana Šprah

Slovenska orodja za presojo psihosocialnih tveganj in obvladovanje stresa

Psihosocialna tveganja in stres v delovnem okolju in zunaj njega predstavljajo danes enega ključnih izzivov, ki ogrožajo poklicno zdravje in varnost delavcev. Kljub relativno črnogledim napovedim o epidemičnih razsežnostih stresa in njegovih posledic pa je vendarle dobra novica ta, da je stres možno obvladati. V slovenskem prostoru je od leta 2016 v ta namen na voljo prosto dostopno spletno orodje (e-OPSA), ki tudi v mednarodnem pogledu predstavlja novost na področju pristopov k obvladovanju psihosocialnih tveganj in stresa.

prof. Pierre Casse

prof. Pierre Casse

Demokracija in družba – resnični izziv voditeljstva

»Pravijo, da je demokracija najslabša oblika vladanja, razen vseh ostalih, ki smo jih poskusili.« (W. Churchill), »Demokracija preprosto pomeni, da ljudje vladajo ljudem, za ljudi.« (O. Wilde).

mag. Edita Krajnović

mag. Edita Krajnović

Ne digitalizacija, ogrožata nas pomanjkanje in apatičnost kadrov

V Sloveniji smo z nacionalnim projektom Zlata nit že deseto leto zapored izmerili kakovost odnosov med podjetjem in zaposlenimi. Raziskava pokaže napredek v razvoju zaposlenih in organizacij ter obenem razkriva pereč problem: sistematičen upad osebne rasti in razvoja zaposlenih, starejših od 41 let. Ugotovitve, v kombinaciji s pomanjkanjem ustreznih talentov zaradi tehnoloških in demografskih trendov ter uvrstitvijo Slovenije skoraj na rep Evrope (23. mesto od 28 držav) po indeksu aktivnega staranja iz leta 2015, kličejo k ukrepanju.

Katja Krasko Štebljaj

Katja Krasko Štebljaj

Wu ji bi fan*

Pri srcu me je tiščalo, kot bi se nanj usedel kakšen traktor. Utrip je bil podoben pobesnelemu bobnarju na divjih gobicah. Zvok srca je preglasil ves hrup in kaos okoli mene. Vrtoglavica in slabost, dan in noč, dolge mesece, sta moj svet postavili v novo, vrtečo se perspektivo. Vsakič znova le v levo, levo in levo, da sem ponoči, v strahu, da bom padla s postelje, držala moževo roko. Glava je postajala podobna ekonom loncu, ki ga bo zdaj zdaj z vsebino vred – samo meglo – razneslo na tisoče delčkov. Koncentrirati se nisem mogla več. In to jaz, človek, ki je v kriznih službenih situacijah, ko so že vsi »pocrkali«, iz petnih žil črpala energijo in znanje.

dr. Klemen Rebolj

dr. Klemen Rebolj

Ko telo poskuša nagovoriti zavest

»Kdor ima čute in razum, naj doživlja, raziskuje, upošteva in spoštuje – njegovo veličanstvo telo,« pravim sam. Zadnje čase se v svoji klinični praksi ne sprašujem več samo, kako človeku, ki je prišel po pomoč, odvzeti bolečino oziroma zmanjšati njegove simptome, temveč predvsem, kaj telo sporoča preko specifične motnje, kaj naj bi oba, pacient in jaz sam kot zdravnik, dojela

mag. Anja Ferk

mag. Anja Ferk

Od 0 do 5 – kako pa vi vodite svojo kariero?

Na delu preživimo 8 do 10 ur na dan (brez časa ko o delu razmišljamo zunaj delovnih ur), kar predstavlja več kot tretjino aktivno preživetega časa v življenju. Časa za to, kdo smo in kaj želimo početi zunaj delovnega okolja, torej ni veliko.

Tamara Barič

Tamara Barič

Ali je res vredno?

Niti ena aplikacija ne bo našla pravega ravnotežja med našim delom in prostim časom. Bolje reči adijo raznoraznim aplikacijam, in se vprašati o resničnih prioritetah, kot pa upati, da bo svet tehnologije namesto nas rešil naše probleme.

Alenka Vidic

Alenka Vidic

Za ravnovesje se odločimo sami

Februarja je minilo enajst let, odkar sem se podala na svojo podjetniško pot. Enajst let ni malo, če v to vključiš še družinsko življenje, kjer sem iz »jaz« preskočila v »upravljanje« šestčlanske družine. Ko me kdo vpraša, kako mi to uspeva, se pošalim, da sem pač v tem času postala »logistični guru«. Vendar, če pogledam bolj od daleč, situacija niti ni tako daleč od resnice. Rada delam in ni me strah izzivov, strah me je dolgočasnega in enoličnega dela, hkrati pa obožujem svojo družino in si ne želim, da bi me moji otroci klicali po imenu, ker bi za njih skrbeli drugi ljudje.

Jure Mikuž

Jure Mikuž

Je podjetnik kdaj na dopustu?

Razlogi, zaradi katerih se posamezniki odločajo, da poskusijo srečo v podjetniškem sektorju, torej, da prenehajo z redno službo ter se posvetijo razvoju svojega podjetja, so zelo različni. Velikokrat so posamezniki v to prisiljeni, saj ne dobijo primerne druge zaposlitve. V posameznih primerih jih v to vodi želja po boljšem zaslužku, kot bi ga bili po njihovem mnenju sposobni doseči z redno zaposlitvijo nekje drugje.

Matej Golob

Matej Golob

Kralj Christian, škof Bagger, out-of-office zavzetost in zasluge

Med pripravami na enega od bolj pomembnih internih hackathonov v tujini me je rahlo zaskrbelo, da udeleženci morda še nimajo enake predstave o pričakovanjih in poteku dogodka, kot smo si zamislili v organizacijski ekipi – kar pa je bistveno za uspeh in dober izplen. Sklenil sem, da izmed vseh udeležencev izberem nekaj naključnih imen, uravnoteženih med različnimi državami in poslovnimi enotami, jih kontaktiram in se dogovorim za kratek video klic ter preverim njihovo razumevanje, pripravljenost in pričakovanja.

Priporočamo: Telovadci nad prepadom

Potrebujete pomoč? Pokličite nas na 01 432 42 43 ali pošljite sporočilo.
 
x Dialog title
dialog window