Navigacija Iskanje
Portal TFL

STA novice / Zdravniška zbornica se bo vključila v zbiranje podpisov za referendum

četrtek, 12.10.2017

Ljubljana, 12. oktobra (STA) - Zdravniška zbornica Slovenije se bo v skladu s sklepom dopisne seje skupščine aktivno vključila v zbiranje podpisov za razpis referenduma o noveli zakona o zdravstveni dejavnosti, so za STA pojasnili na zbornici. Kako bodo aktivnosti potekale, bo jasno v prihodnjih dneh.

Kot so zapisali v sporočilu za javnost, so se poslanci skupščine, ki je najvišji organ zbornice, na korespondenčni seji "izrekli za vključitev Zdravniške zbornice Slovenije v referendumsko kampanjo o noveli zakona o zdravstveni dejavnosti". Naknadno pa so za STA pojasnili, da sklep daje zeleno luč za vse aktivnosti zbornice, ki so s tem povezane, tako v času zbiranja podpisov, kot tudi v času kampanje, ko se bo zbornica prijavila kot organizatorka kampanje.

Podpise za začetek referendumskih postopkov je v DZ vložil predsednik Društva za zdravje naroda Jožef Ivan Ocvirk, zbirali pa so jih tudi v Strokovnem združenju zasebnih zdravnikov in zobozdravnikov. Podpise pod zahtevo za referendum pa so začeli zbirati 3. oktobra, v 35 dneh jih morajo zbrati najmanj 40.000.

Ministrica za zdravje Milojka Kolar Celarc je sicer nagovarjanje bolnikov v ambulantah k podpisu pod zahtevo za referendum o noveli zakona o zdravstveni dejavnosti danes ponovno označila za neetično in zavajajoče. Zato je po njenih besedah ministrstvo o teh aktivnostih združenja zasebnih zdravnikov in zobozdravnikov obvestilo varuhinjo človekovih pravic.

Potrebujete pomoč? Pokličite nas na 01 432 42 43 ali pošljite sporočilo.
 
x Dialog title
dialog window