Navigacija
Portal TFL

STA novice / Vlada ustanovila svet za vprašanja narodnih skupnosti pripadnikov narodov nekdanje SFRJ

četrtek, 11.7.2019

Ljubljana, 11. julija (STA) - Vlada je na današnji seji ustanovila vladni svet za vprašanja narodnih skupnosti pripadnikov narodov nekdanje SFRJ v Sloveniji. Gre za posebno posvetovalno telo vlade, v katerem bodo enakopravno sodelovali predstavniki teh narodnih skupnosti.

Kot je zapisano v sporočilu po seji vlade, si Slovenija na podlagi stališč deklaracije o položaju narodnih skupnosti pripadnikov narodov nekdanje Jugoslavije prizadeva, da bi v okviru svojih pristojnosti zagotovila stalno skrb za ustvarjanje možnosti ohranjanja in razvoja identitete teh narodnih skupnosti.

K temu cilju bo po njihovih navedbah veliko prispevala ustanovitev posebnega posvetovalnega telesa, ki bo obravnavalo vprašanja, zahteve in predloge pripadnikov narodnih skupnosti ter sprejemalo stališča do predlogov odločitev vlade in ministrstev.

V svet bodo imenovali 12 članov, od tega pet predstavnikov državnih organov, predstavnika Javnega sklada RS za kulturne dejavnosti ter šest predstavnikov narodnih skupnosti pripadnikov narodov nekdanje SFRJ.

Potrebujete pomoč? Pokličite nas na 01 432 42 43 ali pošljite sporočilo.
 
x Dialog title
dialog window