Navigacija
Portal TFL

TFL Vsebine / Nepremoženjska škoda

II Ips 404/2000 - Zdrobitveni zlom ponvice levega kolka, rane na bradi, na spodnji ustnici in v ustni votlini, številne udarnine na prsnem košu, trebu...

AMBULANTNO ZDRAVLJENJE
številni kontrolni pregledi; ambulantne fizioterapije; RTG pregledi;
OPRAVILNA ŠTEVILKA
II Ips 404/2000
INTERNA OZNAKA DOKUMENT
VS000881
FISCHER
hudi primeri
HOSPITALIZACIJA
12 dni; kirurška oskrba rane z zašitjem, predoperativne preiskave; operacija poškodovanega kolka z uravnavo ponvice in fiksiranje z metalno ploščo in vijaki v splošni narkozi;
NEVŠČEČNOSTI MED ZDRAVLJENJEM
OPOMBA
II Ips 404/2000. Reviziji tožeče stranke je bilo delno ugodeno, odškodnina za ZŽA je bila z 1.900.000,00 SIT zvišana na 3.000.000,00 SIT.
OŠKODOVANEC
Moški, star 36 let, poškodovan v prometni nesreči, elektrikar.
POŠKODBA
Zdrobitveni zlom ponvice levega kolka, rane na bradi, na spodnji ustnici in v ustni votlini, številne udarnine na prsnem košu, trebušni steni, nosu, desni lični kosti, levi podlakti in levem komolcu.
REHABILITACIJA
več mesecev bergle, najprej brez, nato z delno obremenitvijo noge; zdraviliško zdravljenje; 
SKAŽENOST
300000 SIT Levostransko šepanje. 
SKUPINA
poškodbe okolčja in stegnenice
STRAH
400000 SIT Hud primarni strah; 12 dni trajajoči močnejši sekundarni strah in 2 meseca trajajoči zmerni sekundarni strah, zaskrbljen bo tudi v bodoče zaradi predvidenega poslabšanja popoškodbenega stanja.
TELESNE BOLEČINE
1800000 SIT 5 dni hude, 10 dni srednje hude, 21 dni srednje hude občasne, 2 meseca lahke, 5 mesecev lahke občasne. Občasne lahke bo imel tudi v bodoče ob spremembah vremena in pri daljši hoji ali stoji ter pri daljšem sedenju in vožnji z avtomobilom ter pri poskusih klečanja ali čepenja.
INSTITUT VSRS
telesne bolečine - strah - skaženost - zmanjšanje življenjske aktivnosti
PODROČJE VSRS
višina odškodnine za nepremoženjsko škodo
ZMANJŠANA ŽIVLJENSKA AKTIVNOST
3000000 SIT 15-odstotno ZŽA. Lažje omejena gibljivost poškodovanega kolka, zaradi česar ni sposoben za daljšo hojo, stojo, opravljanje težjih fizičnih del, del kleče, čepe, otežkočeno mu je daljše sedenje in daljša vožnja z avtom. Predvideno je poslabševanje zdravstvenega stanja zaradi postopnega razvoja popoškodbene artroze. Do nesreče je opravljal delo elektrikarja na terenu, po nesreči pa je postal invalid III. kategorije in je moral zamenjati dotakratno terensko delo s pisarniškim delom. Opustil je smučanje in čebelarjenje, vsakodnevno se srečuje s težavami, ko mora hoditi po stopnicah v svoji hiši.

Za ogled celotnega dokumenta je potrebna prijava v portal.

Prijava

Še niste uporabnik?

Za brezplačen dostop do vsebin portala Tax-Fin-Lex se registrirajte. Brezplačna registracija vam omogoča:

  • Vpogled v 7 dokumentov
  • Prejemanje e-dnevnika Lex-Novice
  • Prejemenje e-tednika TFL Glasnik
Potrebujete pomoč? Pokličite nas na 01 432 42 43 ali pošljite sporočilo.
 
x Dialog title
dialog window