Navigacija

Pravilnik o izvajanju Zakona o detektivski dejavnosti

OBJAVLJENO V: Uradni list RS 85-3609/2011, stran 10999 DATUM OBJAVE: 25.10.2011

VELJAVNOST: od 9.11.2011 / UPORABA: od 9.11.2011

RS 85-3609/2011

Verzija 1 / 1

Čistopis se uporablja od 9.11.2011 do nadaljnjega. Status čistopisa na današnji dan, 6.6.2020: AKTUALEN.

Uradni list RS, št. 85/11

Časovnica

Na današnji dan, 6.6.2020 je:

 • ČISTOPIS
 • AKTUALEN
 • UPORABA ČISTOPISA
 • OD 9.11.2011
  DO nadaljnjega
Prikaži čistopis, ki se uporablja na dan
Najdi
 •  
 • Vplivi
 • Čistopisi
rev
fwd
 
 

3609. Pravilnik o izvajanju Zakona o detektivski dejavnosti

 
 
Na podlagi drugega odstavka 10. člena, drugega odstavka 11. člena, tretjega odstavka 22. člena in 24. člena Zakona o detektivski dejavnosti (Uradni list RS, št. 17/11) izdaja minister za notranje zadeve
 

P R A V I L N I K
o izvajanju Zakona o detektivski dejavnosti

 

I. SPLOŠNA DOLOČBA

 

1. člen

(vsebina pravilnika)

 
Ta pravilnik podrobneje ureja izvajanje Zakona o detektivski dejavnosti (Uradni list RS, št. 17/11, v nadaljnjem besedilu: zakon), in sicer:
 
-
obliko, ceno in vsebino certifikata o licenci in detektivske izkaznice;
 
-
vsebino vloge za pridobitev licence in detektivske izkaznice;
 
-
program usposabljanja in izpopolnjevanja detektiva, tarifo, kadrovske in materialne pogoje izvajanja programa ter način opravljanja detektivskega izpita in
 
-
vsebino in trajanje obdobnega usposabljanja.
 

II. OBLIKA, CENA IN VSEBINA CERTIFIKATA O LICENCI IN DETEKTIVSKE IZKAZNICE

 

2. člen

(certifikat o licenci)

 
(1)
Certifikat o licenci (v nadaljnjem besedilu: certifikat) je izdelan z zaščitnimi elementi, pravokotne oblike standardnega formata A4 (210 x 297 mm). Osnovna barva je bela z barvnim vzorcem v ozadju različnih barv, z leve strani certifikata je čez celotni list na modro-sivi podlagi bel napis »licenca št.«, ki mu sledi številka vsakokratne licence.
 
(2)
Grafična oblika certifikata iz tega člena je določena v prilogi 1, ki je sestavni del tega pravilnika in je objavljena skupaj z njim.
 
(3)
V glavi obrazca so podatki o izdajatelju certifikata in pravna podlaga za izdajo. Osrednji del obrazca vsebuje naziv »CERTIFIKAT O LICENCI«, podatke o detektivu, ki zajemajo osebno ime imetnika licence, sedež opravljanja detektivske dejavnosti, številko licence in kraj in datum izdaje certifikata. V spodnjem delu obrazca je na sredini lista barvni logotip Detektivske zbornice Republike Slovenije (v nadaljnjem besedilu: pristojni organ), ki je certifikat izdala, desno od logotipa je prostor za žig in podpis pooblaščene osebe pristojnega organa.
 
(4)
Minister s cenikom določi ceno certifikata, ceno detektivske izkaznice, tarifo za usposabljanje in izpopolnjevanje detektiva ter detektivskega izpita.
 

3. člen

(detektivska izkaznica)

 
(1)
Detektivska izkaznica je sestavljena iz detektivske izkaznice in detektivske značke, ki se hranita v usnjenem ovitku. Usnjen ovitek je črne barve in pregiben. Velikost prepognjenega ovitka je 110 x 75 mm. Na sprednji strani ovitka je v slepem tisku vtisnjen logotip pristojnega organa, ki je izkaznico izdal. Na notranji levi strani ovitka je vstavljena detektivska značka, na desni strani pa detektivska izkaznica.
 
(2)
Detektivska izkaznica se izda na obrazcu iz primernega materiala, velikosti 86 x 54 mm.
 
(3)
Na prednji strani izkaznice v levem zgornjem kotu je napis pristojnega organa, ki je izkaznico izdal, desno v nadaljevanju je napis »Detektivska izkaznica« z logotipom pristojnega organa. V levem spodnjem kotu je prostor za fotografijo v velikosti 35 x 25 mm v barvni tehniki, desno od fotografije so identifikacijski podatki imetnika detektivske izkaznice: številka licence, osebno ime, EMŠO imetnika in datum izdaje, v spodnjem desnem kotu je podpis pooblaščene osebe pristojnega organa.
 
(4)
Osnovna barva detektivske izkaznice je modro bela z barvnim vzorcem v ozadju, besede so napisane v črni barvi.
 
(5)
Na zadnji strani detektivske izkaznice so navedena upravičenja iz 27. člena zakona, ki jih ima pri opravljanju detektivske dejavnosti detektiv.
 
(6)
Grafična oblika obrazca detektivske izkaznice iz tega člena je določena v prilogi 2, ki je sestavni del tega pravilnika in je objavljena skupaj z njim.

Za ogled celotnega čistopisa z dodatnimi funkcijami prikaza je potrebna prijava v portal.

Prijava

Še niste uporabnik?

Za brezplačen dostop do vsebin portala Tax-Fin-Lex se registrirajte. Brezplačna registracija vam omogoča:

 • Vpogled v 7 dokumentov
 • Prejemanje e-dnevnika Lex-Novice
 • Prejemenje e-tednika TFL Glasnik
Potrebujete pomoč? Pokličite nas na 01 432 42 43 ali pošljite sporočilo.
 
x Dialog title
dialog window