Navigacija
Portal TFL

TFL Vsebine / Odločbe Upravnega sodišča

UPRS Sodba I U 53/2016-10 - mednarodna zaščita - statusa begunca - subsidiarna oblika zaščite - notranja zaščita - informacije o stanju v izvorni državi - prosilec iz Ukrajine...

ODDELEK
Upravni oddelek
DATUM ODLOČBE
29.12.2017
OPRAVILNA ŠTEVILKA
UPRS Sodba I U 53/2016-10
INTERNA OZNAKA
UP00011479
SENAT, SODNIK
mag. Damjan Gantar (preds.), mag. Darinka Dekleva Marguč (poroč.), mag. Miriam Temlin Krivic
INSTITUT VSRS
mednarodna zaščita - statusa begunca - subsidiarna oblika zaščite - notranja zaščita - informacije o stanju v izvorni državi - prosilec iz Ukrajine - slabe humanitarne razmere
PODROČJE VSRS
PRAVO VIZUMOV, AZILA IN PRISELJEVANJA
IZREK
Tožbi se ugodi, odločba Ministrstva za notranje zadeve št. 2142-94/2014/38 (1312-15) z dne 8. 12. 2015 se odpravi in se zadeva vrne istemu organu v ponovni postopek.
JEDRO
Dokazno breme glede obstoja ustrezne razselitvene alternative v okviru prosilčeve izvorne države je na toženi stranki, saj z njo odkloni zaščito v Republiki Sloveniji. Ukrajina je sicer res sprejela določene predpise, katerih namen je zagotavljanje pomoči notranje razseljenim osebam, vendar tožena stranka pri tem ni preverjala, kako se navedeni predpisi in ukrepi dejansko izvajajo. To bi tožena stranka morala storiti v skladu z deveto alinejo 23. člena ZMZ, ki določa, da pri ugotavljanju pogojev za mednarodno zaščito uradna oseba upošteva predvsem, med drugim, specifične informacije o izvorni državi, ki so podrobne, poglobljene in povezane izključno s konkretnim primerom, lahko pa vključujejo tudi način izvajanja zakonov in drugih predpisov izvorne države.

Za ogled celotnega dokumenta je potrebna prijava v portal.

Začnite z najboljšim.
VSE NA ENEM MESTU.

PRIJAVA

ŠE NISTE UPORABNIK PORTALA TFL?

Dobra novice! Portal TFL je za nove uporabnike pripravil poseben brezplačen dostop do vsebin portala Tax-FinLex, da ga lahko preizkusite. Brezplačna registracija vam omogoča:

  • Vpogled v 7 dokumentov
  • Prejemanje e-dnevnika Lex-Novice
  • Prejemenje e-tednika TFL Glasnik

Potrebujete pomoč?
Posvetujte se z našim strokovnjakom.

Pišite nam +386 1 4324 243

Tax-Fin-Lex d.o.o.
pravno-poslovni portal,
založništvo in
izobraževanja

Tax-Fin-Lex d.o.o.
Železna cesta 18
1000 Ljubljana
Slovenija

T: +386 1 4324 243
E: info@tax-fin-lex.si

CERTIFIKATI IN EU PROJEKTI

 
x Dialog title
dialog window