Navigacija

Pravilnik o dokazilu o zanesljivosti objekta

OBJAVLJENO V: Uradni list RS 55-2338/2008, stran 5998 DATUM OBJAVE: 4.6.2008

RS 55-2338/2008

 
 

2338. Pravilnik o dokazilu o zanesljivosti objekta

 
 
Na podlagi drugega odstavka 92. člena Zakona o graditvi (Uradni list RS, št. 102/04 – uradno prečiščeno besedilo, 14/05 – popr., 93/05 – ZVMS, 111/05 – odl. US in 126/07) minister za okolje in prostor, v soglasju z ministrom za kulturo, ministrom za gospodarstvo, ministrom za promet, ministrom za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano, ministrom za šolstvo in šport, ministrico za visoko šolstvo, znanost in tehnologijo, ministrico za delo, družino in socialne zadeve, ministrico za zdravje, ministrom za javno upravo, ministrom za notranje zadeve in ministrom za obrambo izdaja
 

P R A V I L N I K 
o dokazilu o zanesljivosti objekta

 

1. člen

(namen pravilnika)

 
Ta pravilnik določa obliko in podrobnejšo vsebino dokazila o zanesljivosti objekta, ki ga je treba priložiti zahtevi za izdajo uporabnega dovoljenja (v nadaljnjem besedilu: dokazilo).
 

2. člen

(namen dokazila)

 
Dokazilo je elaborat, s katerim se dokazuje, da je objekt, ki je predmet tehničnega pregleda zanesljiv ter izpolnjuje bistvene zahteve, v primeru objekta v javni rabi, za katere je to predpisano, pa tudi zahteve s področja zagotavljanja neoviranega gibanja funkcionalno oviranih oseb.
 

3. člen

(oblika in vsebina dokazila)

 
(1)
Dokazilo obsega vodilno mapo in mapo s prilogami.
 
(2)
Vodilno mapo sestavljajo naslovna stran z osnovnimi podatki o dokazilu, podatki o objektu in udeležencih pri graditvi, izjava o zanesljivosti objekta, izjava odgovornega vodje projekta za pridobitev gradbenega dovoljenja in tabelarično kazalo dokazil. Vodilna mapa mora biti izdelana z obliko in mora imeti vsebino, ki je določena v Prilogi 1, ki je sestavni del tega pravilnika.
 
(3)
Mapo s prilogami sestavljajo dokazila, z oštevilčenjem in v zaporedju, kot so navedena v tabelaričnem kazalu dokazil vodilne mape. Obsegajo listine, kot so potrdila, elaborati, poročila, ocene, atesti, certifikati, izjave o skladnosti, meritve, komisijski zapisniki, izkazi in druga dokazila:
 
-
o kvaliteti vgrajenih gradbenih proizvodov, inštalacij, tehnoloških naprav in opreme,
 
-
o opravljenih preiskavah konstrukcijskih elementov,
 
-
o pregledu in merjenju vodovodnih, ogrevalnih, električnih, plinskih in drugih inštalacij in preizkusu njihovega pravilnega delovanja in
 
-
o upoštevanju predpisov s področja zagotavljanja zdravja in varstva pri delu, higienske in zdravstvene zaščite, varstva pred požarom, varstva pred naravnimi in drugimi nesrečami ter varstva okolja, ohranjanja narave in varstva kulturne dediščine.
 
(4)
Dokazilo z vsemi sestavinami mora biti izdelano v slovenskem jeziku.
 
(5)
V primeru objektov varovanih na podlagi predpisov s področja varstva kulturne dediščine in odstopanja od predpisanih bistvenih zahtev določenih v kulturnovarstvenih pogojih, mora biti izjava o zanesljivosti objekta v vodilni mapi izdelana z obliko in mora imeti vsebino, ki je določena v Prilogi 2, ki je sestavni del tega pravilnika.

Za ogled celotnega čistopisa z dodatnimi funkcijami prikaza je potrebna prijava v portal.

Prijava

Še niste uporabnik?

Za brezplačen dostop do vsebin portala Tax-Fin-Lex se registrirajte. Brezplačna registracija vam omogoča:

  • Vpogled v 7 dokumentov
  • Prejemanje e-dnevnika Lex-Novice
  • Prejemenje e-tednika TFL Glasnik
Potrebujete pomoč? Pokličite nas na 01 432 42 43 ali pošljite sporočilo.
 
x Dialog title
dialog window