Navigacija

Uredba o plačah in drugih prejemkih pripadnikov Slovenske vojske pri izvajanju obveznosti, prevzetih v mednarodnih organizacijah oziroma z mednarodnimi pogodbami

OBJAVLJENO V: Uradni list RS 67-2886/2008, stran 9075 DATUM OBJAVE: 4.7.2008

VELJAVNOST: od 5.7.2008 / UPORABA: od 1.8.2008

RS 67-2886/2008

Verzija 10 / 10

Čistopis se uporablja od 1.4.2019 do nadaljnjega. Status čistopisa na današnji dan, 10.7.2020: AKTUALEN.

Uradni list RS, št. 67/08, 98/10, 41/12, 41/13, 47/13, 96/14, 98/15, 25/17, 12/18, 20/19

Časovnica

Na današnji dan, 10.7.2020 je:

  • ČISTOPIS
  • AKTUALEN
  • UPORABA ČISTOPISA
  • OD 1.4.2019
    DO nadaljnjega
Prikaži čistopis, ki se uporablja na dan
Najdi
 
 

2886. Uredba o plačah in drugih prejemkih pripadnikov Slovenske vojske pri izvajanju obveznosti, prevzetih v mednarodnih organizacijah oziroma z mednarodnimi pogodbami

 
 
Na podlagi 98.c člena Zakona o obrambi (Uradni list RS, št. 103/04 – uradno prečiščeno besedilo) ter 90. in 96. člena Zakona o službi v Slovenski vojski (Uradni list RS, št. 68/07 in 58/08 – ZSPJS-I) izdaja Vlada Republike Slovenije
 

U R E D B O 
o plačah in drugih prejemkih pripadnikov Slovenske vojske pri izvajanju obveznosti, prevzetih v mednarodnih organizacijah oziroma z mednarodnimi pogodbami

 

I. SPLOŠNE DOLOČBE

 

1. člen

(vsebina uredbe)

 
(1)
Ta uredba ureja način določanja plače, dodatke k plači, vrste povračil in nadomestil pripadnikom Slovenske vojske, ki opravljajo obveznosti, prevzete v mednarodnih organizacijah oziroma z mednarodnimi pogodbami izven države v operacijah, misijah in v drugih oblikah odzivanja države na krize, pri zaščiti, reševanju in pomoči ob naravnih in drugih nesrečah, humanitarni pomoči, evakuaciji slovenskih državljanov in pri izvajanju drugih nalog med opravljanjem vojaške službe oziroma službe izven države (v nadaljnjem besedilu: pripadniki v mednarodnih operacijah in misijah ali pripadniki v MOM).
 
(2)
Določbe te uredbe se smiselno uporabljajo tudi za pripadnike Slovenske vojske, ki sodelujejo pri izvrševanju priprav in nalog skupne obrambe v skladu z načrti z državo ali državami, s katerimi je država v zavezništvu na podlagi mednarodnih pogodb, v tujini, če aktivnost traja neprekinjeno dlje kot dva meseca, za civilne osebe, ki delajo v Slovenski vojski, in druge osebe, zaposlene v ministrstvu, pristojnem za obrambo (v nadaljnjem besedilu: ministrstvo), ki so napotene v MOM in so pripadniki kontingenta Slovenske vojske, ter za civilne strokovnjake, ki so napoteni oziroma sodelujejo v mednarodnih operacijah ali misijah na obrambnem področju in v večnacionalnih pobudah.
 

2. člen

(zagotavljanje sredstev)

 
(1)
Sredstva za plače in druge prejemke po tej uredbi se zagotavljajo v proračunu ministrstva.
 
(2)
Če zagotavlja sredstva ali del sredstev za plače in druge prejemke pripadnikom med opravljanjem vojaške službe izven države druga država ali mednarodna organizacija, se sredstva zagotavljajo tako, kot to določa mednarodna pogodba oziroma drug mednarodni akt s to državo ali mednarodno organizacijo.
 

II. PLAČE PRIPADNIKOV V MEDNARODNIH OPERACIJAH IN MISIJAH

 

1. Splošno

 

3. člen

(opravljanje vojaške službe)

 
(1)
Plača pripadnika v MOM je določena za povprečno mesečno delovno obveznost v skladu z Zakonom o obrambi 174 ur ne glede na dejansko razporeditev delovnega časa.
 
(2)
Pripadniku v MOM se v času opravljanja vojaške službe izven države izplačujejo samo dodatki, povračila in nadomestila, ki so določena s to uredbo.
 
(3)
Pripadnik v MOM v času, ko je napoten na opravljanje vojaške službe izven države, prejema plačo za opravljanje vojaške službe izven države (v nadaljnjem besedilu: plača za opravljanje vojaške službe izven države), razen v primerih, določenih s to uredbo, ko prejema plačo za delo v Republiki Sloveniji (v nadaljnjem besedilu: plača v Republiki Sloveniji). Pripadnik v MOM je v času, ko je napoten na opravljanje vojaške službe izven države, upravičen tudi do zneska, ki ustreza višini akontacije dohodnine in prispevkov za socialno varnost, obračunanih od plače v Republiki Sloveniji.

Za ogled celotnega čistopisa z dodatnimi funkcijami prikaza je potrebna prijava v portal.

Prijava

Še niste uporabnik?

Za brezplačen dostop do vsebin portala Tax-Fin-Lex se registrirajte. Brezplačna registracija vam omogoča:

  • Vpogled v 7 dokumentov
  • Prejemanje e-dnevnika Lex-Novice
  • Prejemenje e-tednika TFL Glasnik
Potrebujete pomoč? Pokličite nas na 01 432 42 43 ali pošljite sporočilo.
 
x Dialog title
dialog window