Navigacija

Pravilnik o podeljevanju priznanj »Športnik leta Občin Trebnje in Mirna«

OBJAVLJENO V: Uradni list RS 98-3909/2015, stran 12466 DATUM OBJAVE: 18.12.2015

VELJAVNOST: od 26.12.2015 / UPORABA: od 26.12.2015

RS 98-3909/2015

Verzija 1 / 1

Čistopis se uporablja od 26.12.2015 do nadaljnjega. Status čistopisa na današnji dan, 5.8.2020: ŠE V OBDELAVI.

Uradni list RS, št. 98/15

Časovnica

Na današnji dan, 5.8.2020 je:

 • ČISTOPIS
 • ŠE V OBDELAVI
 • UPORABA ČISTOPISA
 • OD 26.12.2015
  DO nadaljnjega
Prikaži čistopis, ki se uporablja na dan
Najdi
 •  
 • Vplivi
 • Čistopisi
rev
fwd
 
 

3909. Pravilnik o podeljevanju priznanj »Športnik leta Občin Trebnje in Mirna«

 
 
Na podlagi Zakona o lokalni samoupravi (Uradni list RS, št. 94/07 – uradno prečiščeno besedilo, 76/08, 79/09, 51/10, 40/12 – ZUJF in 14/15 – ZUUJFO) in 8. in 17. člena Statuta Občine Trebnje (Uradni list RS, št. 29/14, 65/14), 17. člena Statuta Občine Mirna (Uradno glasilo slovenskih občin, št. 21/11) sta Občinski svet Občine Trebnje na 9. redni seji dne 21. 10. 2015 in Občinski svet Občine Mirna na 7. redni seji dne 8. 12. 2015 sprejela
 

P R A V I L N I K
o podeljevanju priznanj »Športnik leta Občin Trebnje in Mirna«

 

1. člen

 
Športna zveza Občin Trebnje in Mirna (ŠZ TIM), v sodelovanju z Občino Trebnje in Občino Mirna podeljuje priznanje »Športnik leta Občin Trebnje in Mirna« za najboljše dosežke na področju športa, ki jih je v letu, za katerega se podeljuje priznanje, dosegel posameznik ali ekipa (dva ali več športnikov) oziroma so pomembno prispevali k razvoju in ugledu športa na področju občin Trebnje in Mirna.
 

2. člen

 
Izbrani športnik leta, športnica leta, športna ekipa leta in ostali izbrani prejemniki priznanj prejmejo priznanje ŠZ TIM in Občin Trebnje in Mirna. Grafična ali oblikovna rešitev priznanj se določi v posebnem postopku, ki ga izvede ŠZ TIM.
 
Razglasitev najboljših športnikov leta in podelitev priznanj se izvrši na svečani športno zabavni prireditvi »Športnik leta Občin Trebnje in Mirna« najpozneje do konca marca za preteklo leto.
 

3. člen

 
Priznanja, ki se lahko podelijo na prireditvi »Športnik leta Občin Trebnje in Mirna«:
 
-
Športnica leta Občin Trebnje in Mirna,
 
-
Športnik leta Občin Trebnje in Mirna,
 
-
Športna ekipa leta Občin Trebnje in Mirna,
 
-
Športni znak Občin Trebnje in Mirna,
 
-
Športnik leta Občin Trebnje in Mirna po izboru navijačev,
 
-
Športni delavec leta Občin Trebnje in Mirna,
 
-
Mladi športnik/športnica leta in mlada športna ekipa Občin Trebnje in Mirna,
 
-
Posebno priznanje za izjemne športne dosežke,
 
-
Jubilejno priznanje Občin Trebnje in Mirna,
 
-
Plaketa za delo v športu v občini Trebnje in Mirna.
 
Priznanja »Športnica leta Občin Trebnje in Mirna«, »Športnik leta Občin Trebnje in Mirna«, »Športna ekipa leta Občin Trebnje in Mirna« in »Športni znak Občin Trebnje in Mirna« prejmejo športniki/športnice, ki so dopolnili 15 let in imajo naslov športnikovega stalnega prebivališča v občinah Trebnje ali Mirna. Merila za izbor so navedena v 4. členu tega pravilnika.
 
Priznanje »Športni znak Občin Trebnje in Mirna« se podeljuje tistim posameznikom, klubom, društvom, javnim ustanovam, vzgojno-izobraževalnim ustanovam, športnim veteranom ali športnikom invalidom, ki so v obdobju, za katerega se podeljuje priznanje, s svojim delom, rezultati in prizadevanji bistveno pripomogli k razvoju ali promociji športa v občinah Trebnje in Mirna. Športni znak se lahko podeli športnikom ter ekipam, ki niso prejeli športne nagrade Športnik leta ter za izjemne dosežke na regijskih in občinskih tekmovanjih.
 
Priznanje »Športnik leta Občin Trebnje in Mirna po izboru navijačev« lahko prejmejo športniki/športnice, ki so dopolnili 15 let in imajo naslov športnikova stalnega prebivališča v občini Trebnje ali Mirna. Kandidati za to priznanje so lahko le tisti kandidati, ki so predlagani v skladu s 6. členom tega pravilnika. ŠZ TIM bo za to kategorijo omogočila spletno glasovanje, ki se bo pričelo najkasneje 7 dni po objavi vseh uradnih kandidatov za športnika/športnico leta in bo trajalo do 48 ur pred prireditvijo »Športnik leta Občin Trebnje in Mirna«.
 
Priznanje »Športni delavec leta Občin Trebnje in Mirna« lahko prejmejo športni delavci (pedagogi, trenerji, inštruktorji …), ne glede na stalno prebivališče športnega delavca, ki delujejo v športnih organizacijah ali vzgojno-izobraževalnih ustanovah s sedežem občinah Trebnje ali Mirna. Do tega priznanja so upravičeni tudi športni delavci, ki imajo stalno prebivališče v občinah Trebnje ali Mirna, a svoje delo opravljajo v športnih organizacijah izven občin Trebnje ali Mirna. Merila za izbor so dosežki tekmovalcev, ki jih posamezni športni delavec trenira in so navedena v 4. členu tega pravilnika.
 
Priznanje »Mladi športnik/športnica leta Občin Trebnje in Mirna in mlada športna ekipa Občin Trebnje in Mirna« lahko prejmejo športniki/športnice, ki tekmujejo samostojno ali na tekmovanjih zastopajo vzgojno-izobraževalne ustanove s sedežem v občinah Trebnje ali Mirna. V to kategorijo se uvrščajo športniki/športnice do 15. leta starosti oziroma športna ekipa, v kateri je večina športnikov/športnic mlajših od 15 let. Merila za izbor so navedena v drugem odstavku 4. člena tega pravilnika.
 
»Jubilejno priznanje« se lahko podeljuje športnim društvom in izvajalcem Letnega programa športa v občinah Trebnje ali Mirna, ki v letu, za katero se priznanje podeljuje, obeležujejo 10 in več let delovanja v športu. Priznanje se lahko podeljuje za vsakih pet let delovanja od 10 let delovanja dalje.
 
»Plaketa za delo v športu« se podeljuje športnikom in športnim delavcem za izjemne dosežke v razvoju športa, za življenjsko delo v športu posamezniku, če je najmanj 25 let deloval v športnem društvu ali zvezi, najboljšim organizatorjem mednarodnih prireditev, športnicam in športnikom, ki so končali tekmovalno kariero pa so s svojimi dosežki, osebnostjo in zgledom pomembno prispevali k razvoju določene športne panoge v občinah Trebnje ali Mirna.

Za ogled celotnega čistopisa z dodatnimi funkcijami prikaza je potrebna prijava v portal.

Prijava

Še niste uporabnik?

Za brezplačen dostop do vsebin portala Tax-Fin-Lex se registrirajte. Brezplačna registracija vam omogoča:

 • Vpogled v 7 dokumentov
 • Prejemanje e-dnevnika Lex-Novice
 • Prejemenje e-tednika TFL Glasnik
Potrebujete pomoč? Pokličite nas na 01 432 42 43 ali pošljite sporočilo.
 
x Dialog title
dialog window