AI Icon
  • Analiziraj sodbo

  • Napiši izvleček

  • Izdelaj povzetek

Portal TFL

TFL Vsebine / Odločitve Ustavnega sodišča

Up-6/92 - Ustavna pritožba B. S. zoper dejanja pooblaščenih uradnih oseb Ministrstva za notranje zadeve, namestnika temeljnega javnega tožilca in p...

OPOMBA US RS
V obrazložitvi sklepa se Ustavno sodišče sklicuje na svoj sklep Up-34/96 z dne 9/6-1996.
OPRAVILNA ŠTEVILKA
Up-6/92
VRSTA ZADEVE
ustavna pritožba
INTERNA OZNAKA
US18127
GESLA
Pripor. Pravilo ekskluzije dokazov, pridobljenih s kršitvijo človekovih pravic. Predhodno izčrpanje pravnih sredstev kot procesni pogoj za vložitev ustavne pritožbe. Uresničevanje in omejevanje pravic. Upravni spor. Neodvisnost sodnikov. Izjemno obravnavanje ustavne pritožbe pri izčrpanju pravnih sredstev.
NAPADENI AKT
Ustavna pritožba B. S. zoper dejanja pooblaščenih uradnih oseb Ministrstva za notranje zadeve, namestnika temeljnega javnega tožilca in preiskovalnega sodnika z dne 16.4.1992 in 17.4.1992
OBJAVA
Ur. list RS, št. 75/96
IZDAJATELJ
Ustavno sodišče RS
VLAGATELJ
VRSTA AKTA
drugi akti
VRSTA ODLOČITVE
sklep
VRSTA REŠITVE
zavrženje
IZREK
Ustavna pritožba B. S. zoper dejanja pooblaščenih uradnih oseb Ministrstva za notranje zadeve, namestnika temeljnega javnega tožilca in preiskovalnega sodnika se zavrže.
EVIDENČNI STAVEK
Nezakonita dejanja organov državne oblasti, s katerimi se v predkazenskem postopku kršijo človekove pravice in temeljne svoboščine, Ustavno sodišče obravnava v okviru ustavne pritožbe, če je pritožnik poprej izčrpal vsa pravna sredstva. Pravna sredstva zoper kršitve človekovih pravic v predkazenskem postopku so praviloma izčrpana z izčrpanjem pravnih sredstev zoper sodbo, ki je sodišče ne sme opreti na dokaze, pridobljene s kršitvijo človekovih pravic, ali dokaze, pridobljene na podlagi teh nedovoljenih dokazov. Izjemoma bi bilo mogoče, kadar bi bili izpolnjeni pogoji iz drugega odstavka 51. člena Zakona o Ustavnem sodišču, uveljavljati navedene kršitve v ustavni pritožbi zoper odločitev o sodnem preizkusu obtožnice. Ker pritožnik ni izkazal, da je izčrpal pravna sredstva v kazenskem postopku, se ustavna pritožba zavrže.

Za ogled celotnega dokumenta je potrebna prijava v portal.

Začnite z najboljšim.
VSE NA ENEM MESTU.

PRIJAVA

ŠE NISTE UPORABNIK PORTALA TFL?

Dobra novice! Portal TFL je za nove uporabnike pripravil poseben brezplačen dostop do vsebin portala Tax-FinLex, da ga lahko preizkusite. Brezplačna registracija vam omogoča:

  • Vpogled v 7 dokumentov
  • Prejemanje e-dnevnika Lex-Novice
  • Prejemanje e-tednika TFL Glasnik

Potrebujete pomoč?
Posvetujte se z našim strokovnjakom.

Pišite nam +386 1 4324 243
BREZPLAČNI PREIZKUS

Tax-Fin-Lex d.o.o.
pravno-poslovni portal,
založništvo in
izobraževanja

Tax-Fin-Lex d.o.o.
Železna cesta 18
1000 Ljubljana
Slovenija

T: +386 1 4324 243
E: info@tax-fin-lex.si

CERTIFIKATI IN EU PROJEKTI

 
x - Dialog title
dialog window