Navigacija

Sklep o pripravi sprememb in dopolnitev prostorskih ureditvenih pogojev za območje Bežigrad - Bukovžlak

OBJAVLJENO V: Uradni list RS 9-294/2008, stran 617 DATUM OBJAVE: 28.1.2008

VELJAVNOST: od 28.1.2008 / UPORABA: od 28.1.2008

RS 9-294/2008

Verzija 1 / 1

Čistopis se uporablja od 28.1.2008 do nadaljnjega. Status čistopisa na današnji dan, 25.1.2020: ŠE V OBDELAVI.

Uradni list RS, št. 9/08

Časovnica

Na današnji dan, 25.1.2020 je:

 • ČISTOPIS
 • ŠE V OBDELAVI
 • UPORABA ČISTOPISA
 • OD 28.1.2008
  DO nadaljnjega
Prikaži čistopis, ki se uporablja na dan
Najdi
 •  
 • Vplivi
 • Čistopisi
rev
fwd
 
 

294. Sklep o pripravi sprememb in dopolnitev prostorskih ureditvenih pogojev za območje Bežigrad - Bukovžlak

 
 
Na podlagi 57. člena Zakona o prostorskem načrtovanju – ZPNačrt (Uradni list RS, št. 33/07) in 17. člena Statuta Mestne občine Celje (Uradni list RS, št. 41/95, 77/96, 37/97, 50/98, 28/99, 117/00, 108/01 in 70/06) je župan Mestne občine Celje sprejel
 

S K L E P
o pripravi sprememb in dopolnitev prostorskih ureditvenih pogojev za območje Bežigrad - Bukovžlak

 

1. člen

 
S tem sklepom se podrobneje določajo programska izhodišča, način pridobitve in financiranja strokovnih rešitev in geodetskih podlag za pripravo sprememb in dopolnitev izvedbenega prostorskega akta (v nadaljevanju: IPA) za območje, predvideno za proizvodne in servisne dejavnosti, subjekti, ki sodelujejo pri pripravi sprememb in dopolnitev IPA ter posameznih fazah priprave IPA.
 

2. člen

(ocena stanja in razlogi za pripravo sprememb in dopolnitev prostorskega akta)

 
Na območju, ki ga pokrivajo prostorski ureditveni pogoji Bežigrad - Bukovžlak, sedaj prevladuje individualna stanovanjska gradnja, vendar je v naselju še zaslediti posamezna aktivna kmečka gospodarstva. Na njegovem severno-zahodnem je lociran kompleks slovenske vojske. Za potrebe proizvodnih in servisnih dejavnosti so predvidena zemljišča na severnem robu območja, ob Bežigrajski cesti.
 
Parceli št. 258 in 263, k.o. Bukovžlak, za kateri je podana vloga za spremembo in dopolnitev PUP Bukovžlak - Bežigrad, se nahajata po veljavnem IPA na I. kmetijskem območju, medtem ko ju Celjski prostorski plan (prostorske sestavine dolgoročnega plana Občine Celje za obdobje od leta 1986 do leta 2000 in prostorske sestavine srednjeročnega družbenega plana Občine Celje za obdobje od leta 1986 do leta 1990 za območje Mestne občine Celje – Celjski prostorski plan (Uradni list SRS, št. 40/86, 4/88, Uradni list RS, št. 86/01) opredeljuje kot parceli, na katerih so predvidene proizvodne in servisne dejavnosti. Njuna lega je odmaknjena od Bežigrajske ceste, do katere imata dostop preko poljske ceste na vzhodnem robu. V bližini se na manjšem slemenu nahajajo najbližji objekti več kmečkih gospodarstev. Preko parcel ne poteka noben varovalni pas javne infrastrukture.
 
Zemljišči ležita v ureditvenem območju, katerega prostorsko urejanje opredeljuje Odlok o prostorskih ureditvenih pogojih za območje Bežigrad - Bukovžlak in Vrhe (proj. št. 65/87, izdelal Razvojni center Celje, TOZD Planiranje, Uradni list SRS, št. 10/89, s spremembami in dopolnitvami). Za predmetni parceli še niso sprejeti nikakršni prostorsko ureditveni pogoji.
 
Razlog za spremembe in dopolnitve PUP Bežigrad - Bukovžlak je namera investitorja, podjetja SIMER d.o.o., Ipavčeva 22, 3000 Celje, vložena v mesecu decembru preko podjetja SGP NOVA d.o.o., Celje, da na predmetnih parcelah zgradi proizvodno skladiščni objekt s poslovnimi prostori.
 

3. člen

(predmet, programska izhodišča in namen)

 
Predmet sprememb in dopolnitev prostorskih ureditvenih pogojev za območje Bežigrad - Bukovžlak je prostorska ureditev, ki bo ob upoštevanju danosti in omejitev obravnavanega območja (bližina kmečkih gospodarstev) ter veljavnih normativov podala izvedbene pogoje za gradnjo ter vzdrževanje poslovnih objektov in naprav ob upoštevanju prometnih, komunalnih ter energetskih normativov.
 
Ker se pobuda nanaša na parceli, ki še nimata urejenega cestnega dostopa do Bežigrajske ceste za potrebe poslovnih dejavnosti, bo potrebno v sklopu izdelave sprememb izvedbenega prostorskega akta razrešiti tudi problem dovoznega priključka. Pri načrtovanju bo potrebno upoštevati tudi razvoj celotnega tangirajočega območja, predvidenega za proizvodne in servisne dejavnosti in ne le navedenih parcel, saj se pobuda nanaša na spremembo PUP, ki za predmetni parceli ni usklajen s Celjskim prostorskim planom.
 
Pri zasnovi prostorske ureditve smiselno upoštevati priporočila Prostorskega reda Slovenije (Uradni list RS, št. 122/04).

Za ogled celotnega čistopisa z dodatnimi funkcijami prikaza je potrebna prijava v portal.

Prijava

Še niste uporabnik?

Za brezplačen dostop do vsebin portala Tax-Fin-Lex se registrirajte. Brezplačna registracija vam omogoča:

 • Vpogled v 7 dokumentov
 • Prejemanje e-dnevnika Lex-Novice
 • Prejemenje e-tednika TFL Glasnik
Potrebujete pomoč? Pokličite nas na 01 432 42 43 ali pošljite sporočilo.
 
x Dialog title
dialog window