Navigacija

Sklep o začetku priprave sprememb in dopolnitev Odloka o lokacijskem načrtu za območje stanovanjske gradnje med Kajuhovo in Tomšičevo ulico v Murski Soboti (zunanje ureditve)

OBJAVLJENO V: Uradni list RS 35-1792/2011, stran 4778 DATUM OBJAVE: 13.5.2011

VELJAVNOST: od 13.5.2011 / UPORABA: od 13.5.2011

RS 35-1792/2011

Verzija 1 / 1

Čistopis se uporablja od 13.5.2011 do nadaljnjega. Status čistopisa na današnji dan, 21.9.2019: ŠE V OBDELAVI.

Uradni list RS, št. 35/11

Časovnica

Na današnji dan, 21.9.2019 je:

 • ČISTOPIS
 • ŠE V OBDELAVI
 • UPORABA ČISTOPISA
 • OD 13.5.2011
  DO nadaljnjega
Prikaži čistopis, ki se uporablja na dan
Najdi
 •  
 • Vplivi
 • Čistopisi
rev
fwd
 
 

1792. Sklep o začetku priprave sprememb in dopolnitev Odloka o lokacijskem načrtu za območje stanovanjske gradnje med Kajuhovo in Tomšičevo ulico v Murski Soboti (zunanje ureditve)

 
 
Na podlagi 11., 57., 61.a in 97. člena Zakona o prostorskem načrtovanju (Uradni list RS, št. 33/07, 70/08 – ZVO-1B, 108/09 in 80/10 – ZUPUDPP) in na podlagi 21. in 33. člena Zakona o lokalni samoupravi (Uradni list RS, št. 94/07 – ZLS-UPB2, 76/08, 79/09 in 51/10) ter 31. člena Statuta Mestne občine Murska Sobota (Uradni list RS, št. 23/07 – UPB in 49/10) župan Mestne občine Murska Sobota izdaja
 

S K L E P
o začetku priprave sprememb in dopolnitev Odloka o lokacijskem načrtu za območje stanovanjske gradnje med Kajuhovo in Tomšičevo ulico v Murski Soboti (zunanje ureditve)

 

1. člen

(splošno)

 
(1)
S tem sklepom župan Mestne občine Murska Sobota določa način priprave sprememb in dopolnitev Odloka o lokacijskem načrtu za območje stanovanjske gradnje med Kajuhovo in Tomšičevo ulico v Murski Soboti.
 
(2)
Pravna podlaga za pripravo sprememb in dopolnitev Odloka o lokacijskem načrtu za območje stanovanjske gradnje med Kajuhovo in Tomšičevo ulico v Murski Soboti je Zakon o prostorskem načrtovanju (v nadaljevanju: ZPNačrt) in Pravilnik o vsebini, obliki in načinu priprave občinskega podrobnega prostorskega načrta (Uradni list RS, št. 99/07).
 
(3)
Prostorski akt, katerega se s tem postopkom spreminja in dopolnjuje, je bil sprejet z Odlokom o lokacijskem načrtu za območje stanovanjske gradnje med Kajuhovo in Tomšičevo ulico v Murski Soboti (Uradni list RS, št. 94/05), kateri je bil izdelan po določilih Zakona o urejanju prostora (ZUreP-1) in Odlokom o spremembah in dopolnitvah Odloka o lokacijskem načrtu za območje stanovanjske gradnje med Kajuhovo in Tomšičevo ulico v Murski Soboti (Uradni list RS, št. 49/10).
 
(4)
Ob uveljavitvi novega Odloka o spremembah in dopolnitvah Odloka o lokacijskem načrtu za območje stanovanjske gradnje med Kajuhovo in Tomšičevo ulico v Murski Soboti bodo preklicana tista določila sedaj veljavnega odloka, ki se bodo na novo definirala.
 
(5)
V skladu s 97. členom ZPNačrt se bo novi akt Odlok o spremembah in dopolnitvah Odloka o lokacijskem načrtu za območje stanovanjske gradnje med Kajuhovo in Tomšičevo ulico v Murski Soboti štel za občinski podrobni prostorski načrt.
 

2. člen

(ocena stanja in razlogi za pripravo sprememb in dopolnitev LN)

 
S prostorskimi sestavinami dolgoročnega in srednjeročnega plana občine Murska Sobota je predmetno območje opredeljeno kot zazidljivo. V veljavi je prostorski akt Odlok o lokacijskem načrtu za območje stanovanjske gradnje med Kajuhovo in Tomšičevo ulico v Murski Soboti (Uradni list RS, št. 94/05) in Odlok o spremembah in dopolnitvah Odloka o lokacijskem načrtu za območje stanovanjske gradnje med Kajuhovo in Tomšičevo ulico v Murski Soboti (Uradni list RS, št. 49/10). Odlok med drugim predpisuje v poglavju zunanje ureditve, da se ob cestah izvede ograja kot živa meja. Posamezni lastniki parcel pa želijo ob cestah imeti grajene ograje, za katero pa je potrebno pridobiti gradbeno dovoljenje za nezahtevne objekte.
 
Kljub temu, da veljavni odlok dopušča nekatera odstopanja, takega gradbenega dovoljenja za postavitev grajene ograje ni bilo možno pridobiti. Zato se veljavni prostorski akt spremeni in dopolni.
 

3. člen

(vsebina in oblika sprememb in dopolnitev LN)

 
(1)
Predmet izdelave sprememb in dopolnitev LN je glede na pobudo, izdelati novo določilo glede postavitve grajenih ograj na parcelah, ki mejijo na ceste. Spremenil se bo samo tekstualni del odloka, grafični del ostane nespremenjen.
 
(2)
Načrtovalec sprememb in dopolnitev LN bo moral predati pripravljavcu, to je Mestna občina Murska Sobota, štiri izvode akta v analogni obliki in enem izvodu v digitalni obliki.

Za ogled celotnega čistopisa z dodatnimi funkcijami prikaza je potrebna prijava v portal.

Prijava

Še niste uporabnik?

Za brezplačen dostop do vsebin portala Tax-Fin-Lex se registrirajte. Brezplačna registracija vam omogoča:

 • Vpogled v 7 dokumentov
 • Prejemanje e-dnevnika Lex-Novice
 • Prejemenje e-tednika TFL Glasnik
Potrebujete pomoč? Pokličite nas na 01 432 42 43 ali pošljite sporočilo.
 
x Dialog title
dialog window