Navigacija
Spoštovani, zaradi nadgradnje optičnega omrežja bo prihajalo do občasnih prekinitev v delovanju portala. Predvidene prekinitve bodo v soboto, 26.9.2020 in v nedeljo, 27.9.2020 med 10.00 in 14.00 uro. Zaradi tega bo posledično moten dostop tudi do vseh vsebin na portalu Tax-Fin-Lex. Zahvaljujemo se vam za razumevanje.
Portal TFL

TFL Vsebine / Odločbe Upravnega sodišča

UPRS sodba III U 124/2015 - pogojni odpust - pogoji za pogojni odpust - obrazložitev odločbe

ODDELEK
Upravni oddelek
DATUM ODLOČBE
18.12.2015
OPRAVILNA ŠTEVILKA
UPRS sodba III U 124/2015
INTERNA OZNAKA
UN0021838
SENAT, SODNIK
Jasna Šegan (preds.), Lea Chiabai (poroč.), Andrej Orel
INSTITUT VSRS
pogojni odpust - pogoji za pogojni odpust - obrazložitev odločbe
PODROČJE VSRS
UPRAVNI POSTOPEK - IZVRŠEVANJE KAZENSKIH SANKCIJ
IZREK
Tožbi se ugodi in se izpodbijana odločba Ministrstva za pravosodje, Komisije za pogojni odpust št. 720-47/2015/8 z dne 10. 3. 2015 odpravi ter se zadeva vrne istemu organu v ponovni postopek.
JEDRO
Tožena stranka je v izpodbijani odločbi pojasnila, da je pri presoji ali naj se tožnik pogojno odpusti s prestajanja kazni zapora, upoštevala njegovo vedenje med prestajanjem kazni zapora, pa tudi to, da je tožnik prvič na prestajanju zaporne kazni, da nima drugih odprtih kazenskih postopkov in da ima urejene pogoje za življenje. V obrazložitvi ni navedeno, ali so zadnje tri okoliščine tožnikovi prošnji v prid ali ne, niti se do teh okoliščin tožena stranka ni posebej opredeljevala in je po mnenju sodišča že v tem delu obrazložitev nepopolna. Do bistvene razlike med nezmožnostjo oddaje in zavestno odklonitvijo oddaje urina, se tožena stranka ni opredelila, pač pa je ocenila, da je tožnik s tem, ko urina ni mogel oddati, zlorabil milejši režim prestajanja kazni, kar navaja kot prvi razlog za zavrnitev njegove prošnje za pogojni odpust. Obrazložitev izpodbijane odločbe tudi v tem delu ni argumentirana, pač pa le povzetek navedb poročila zavoda.

Za ogled celotnega dokumenta je potrebna prijava v portal.

Začnite z najboljšim.
VSE NA ENEM MESTU.

PRIJAVA

ŠE NISTE UPORABNIK PORTALA TFL?

Dobra novice! Portal TFL je za nove uporabnike pripravil poseben brezplačen dostop do vsebin portala Tax-FinLex, da ga lahko preizkusite. Brezplačna registracija vam omogoča:

  • Vpogled v 7 dokumentov
  • Prejemanje e-dnevnika Lex-Novice
  • Prejemenje e-tednika TFL Glasnik

Potrebujete pomoč?
Posvetujte se z našim strokovnjakom.

Pišite nam +386 1 4324 243

Tax-Fin-Lex d.o.o.
pravno-poslovni portal,
založništvo in
izobraževanja

Tax-Fin-Lex d.o.o.
Železna cesta 18
1000 Ljubljana
Slovenija

T: +386 1 4324 243
E: info@tax-fin-lex.si

CERTIFIKATI IN EU PROJEKTI

 
x Dialog title
dialog window