Navigacija
Portal TFL

TFL Vsebine / Odločbe Upravnega sodišča

sodba II U 316/2010 - kataster stavb - vpis novega dela stavbe v kataster stavb - pred uveljavitvijo ZGO-1 zgrajena stavba - elaborat za vpis stavbe v kataster stavb - z...

ODDELEK
Upravni oddelek
DATUM ODLOČBE
20.6.2012
OPRAVILNA ŠTEVILKA
sodba II U 316/2010
INTERNA OZNAKA
UM0011049
SENAT, SODNIK
INSTITUT VSRS
kataster stavb - vpis novega dela stavbe v kataster stavb - pred uveljavitvijo ZGO-1 zgrajena stavba - elaborat za vpis stavbe v kataster stavb - zapisnik o obravnavi - seznanitev strank z elaboratom - izjava geodetskega podjetja o seznanitvi strank z elaboratom - varstvo pravic strank - pravica stranke do sodelovanja v postopku - možnost podaje pripomb na elaborat
PODROČJE VSRS
ZEMLJIŠKI KATASTER - UPRAVNI POSTOPEK
IZREK
Tožbi se ugodi, odločba Geodetske uprave RS, Območne geodetske uprave Maribor, št. 02132-00293/2008-19 z dne 5. 1. 2010 se odpravi in se zadeva vrne istemu organu v ponoven postopek.

Tožena stranka je dolžna tožeči stranki povrniti stroške postopka v znesku 420,00 EUR v roku 15 dni od vročitve te sodbe, od preteka tega roka dalje do plačila z zakonskimi zamudnimi obrestmi.
JEDRO
V primeru stavbe, zgrajene pred uveljavitvijo ZGO-1, v elaboratu za vpis stavbe v kataster stavb zapisnika o obravnavi, ki je njegov obvezni sestavni del, ni mogoče nadomestiti z golo izjavo geodetskega podjetja, da je bilo poskrbljeno za seznanitev v skladu z zakonom. Izjava v smislu tretjega odstavka 146. člena ZEN bi morala omogočiti preizkus vsaj glede okoliščin, da so bile v določbi drugega ostavka tega člena navedene osebe o objavi elaborata predhodno izkazano seznanjene ter da so imele možnost podati pripombe in da je bila vsaka dana pripomba obravnavana, po potrebi – glede na njeno vsebino – tudi v smislu prvega odstavka 82. člena ZEN.

Za ogled celotnega dokumenta je potrebna prijava v portal.

Začnite z najboljšim.
VSE NA ENEM MESTU.

PRIJAVA

ŠE NISTE UPORABNIK PORTALA TFL?

Dobra novice! Portal TFL je za nove uporabnike pripravil poseben brezplačen dostop do vsebin portala Tax-FinLex, da ga lahko preizkusite. Brezplačna registracija vam omogoča:

  • Vpogled v 7 dokumentov
  • Prejemanje e-dnevnika Lex-Novice
  • Prejemenje e-tednika TFL Glasnik

Potrebujete pomoč?
Posvetujte se z našim strokovnjakom.

Pišite nam +386 1 4324 243
BREZPLAČNI PREIZKUS

Tax-Fin-Lex d.o.o.
pravno-poslovni portal,
založništvo in
izobraževanja

Tax-Fin-Lex d.o.o.
Železna cesta 18
1000 Ljubljana
Slovenija

T: +386 1 4324 243
E: info@tax-fin-lex.si

CERTIFIKATI IN EU PROJEKTI

 
x - Dialog title
dialog window