Navigacija
Portal TFL

TFL Vsebine / Odločitve Ustavnega sodišča

U-I-3/97 - Odlok o prostorskih ureditvenih pogojih za območje planskih celot J1, J2, J3 in J5 za Občino Kranjska Gora (Uradni list RS, št. 15/91 in...

OPOMBA US RS
OPRAVILNA ŠTEVILKA
U-I-3/97
VRSTA ZADEVE
ocena ustavnosti in zakonitosti predpisov in drugih splošnih aktov
INTERNA OZNAKA
US18892
GESLA
Kmetijska zemljišča, varstvo. Kmetijska zemljišča, prerazvrstitev. Urejanje prostora, postopek sprejemanja občinskega plana. Urejanje prostora, postopek sprejemanja prostorskega izvedbenega akta. Urejanje prostora, skladnost občinskega plana z obveznimi prostorskimi izhodišči republiškega plana.
NAPADENI AKT
Odlok o prostorskih ureditvenih pogojih za območje planskih celot J1, J2, J3 in J5 za Občino Kranjska Gora (Uradni list RS, št. 15/91 in 30/96), 2. odst. 56. čl.
OBJAVA
Uradni list RS, št. 36/97 Uradni list RS, št. 35/98
IZDAJATELJ
Ustavno sodišče RS
VLAGATELJ
Marjan Vovk in drugi, Dovje
VRSTA AKTA
občinski predpis
VRSTA ODLOČITVE
odločba
VRSTA REŠITVE
ugotovitev - ni v neskladju z Ustavo/zakonom
IZREK
Določba drugega odstavka 56. člena Odloka o prostorskih ureditvenih pogojih za območje planskih celot J1, J2, J3 in J5 za Občino Kranjska Gora ni v neskladju z zakonom.
EVIDENČNI STAVEK
Prostorski planski akt občine, ki je bil sprejet po preteku 45 dni od predložitve Vladi v presojo usklajenosti z obveznimi izhodišči državnih planov, ni v neskladju z 49. in 50. členi Zakona o urejanju prostora, saj ta člena določata, da Vlada o morebitnih neusklajenostih obvesti občino v 45 dneh. Prostorski ureditveni pogoji, ki veljajo za območje celotne občine razen za posebej našteta območja prostorskih izvedbenih načrtov, imajo dovolj jasno določeno mejo v skladu z 40. členom Zakona o urejanju naselij in drugih posegov v prostor. Občina ni kršila postopkovnih določb 39. člena Zakona o urejanju naselij in drugih posegov v prostor, saj je Župan zavzel stališče do vseh pripomb in predlogov, zbranih v času javne razgrnitve. Prav tako občina z določitvijo štirih parcel za stavbna zemljišča ni kršila določb predpisov o varovanju kmetijskih zemljišč in Zakona o urejanju prostora. Urbanistični načrt, sprejet na podlagi prejšnjega zakona o urbanističnem planiranju, ne velja na območju, za katero so bili sprejeti prostorski ureditveni pogoji po zakonu o urejanju naselij in drugih posegov v prostor.

Za ogled celotnega dokumenta je potrebna prijava v portal.

Prijava

Še niste uporabnik?

Za brezplačen dostop do vsebin portala Tax-Fin-Lex se registrirajte. Brezplačna registracija vam omogoča:

  • Vpogled v 7 dokumentov
  • Prejemanje e-dnevnika Lex-Novice
  • Prejemenje e-tednika TFL Glasnik
Potrebujete pomoč? Pokličite nas na 01 432 42 43 ali pošljite sporočilo.
 
x Dialog title
dialog window