Navigacija
Portal TFL

TFL Vsebine / Odločbe Upravnega sodišča

sodba I U 1990/2012 - brezplačna pravna pomoč - odmera nagrade in stroškov odvetniku - rok za vrnitev napotnice - obseg odobrene brezplačne pravne pomoči - zaključek sto...

ODDELEK
Upravni oddelek
DATUM ODLOČBE
20.2.2013
OPRAVILNA ŠTEVILKA
sodba I U 1990/2012
INTERNA OZNAKA
UL0007256
SENAT, SODNIK
mag. Darinka Dekleva Marguč (preds.), dr. Boštjan Zalar (poroč.), mag. Damjan Gantar
INSTITUT VSRS
brezplačna pravna pomoč - odmera nagrade in stroškov odvetniku - rok za vrnitev napotnice - obseg odobrene brezplačne pravne pomoči - zaključek storitve brezplačne pravne pomoči - kazenska zadeva
PODROČJE VSRS
BREZPLAČNA PRAVNA POMOČ
IZREK
Tožbi se ugodi in se izpodbijani sklep organa za brezplačno pravno pomoč Okrožnega sodišča v Krškem Bpp 319/2010 z dne 7. 12. 2012 odpravi in se zadeva vrne toženi stranki v ponoven postopek.

Tožena stranka je dolžna tožeči stranki povrniti stroške postopka v višini 80,00 EUR v 15 dneh od prejema sodbe z zakonitimi zamudnimi obrestmi, ki tečejo od prvega dne po poteku 15 dni po prejemu sodbe do plačila.
JEDRO
Iz izreka izpodbijane odločbe ne izhaja, da bi bila brezplačna pravna pomoč dodeljena samo v postopku preiskave, saj je določeno, da se nujna pomoč dodeli za pravno zastopanje v zadevi I Kpr, kar zajema celoten postopek. Tudi na napotnici, ki jo je tožena stranka izdala tožniku, je navedeno, da je pomoč odobrena za „kazensko zadevo“, tako da niti iz odločbe niti iz napotnice ne izhaja, da bi bila brezplačna pravna pomoč dodeljena za posamično pravno dejanje, ki bi bilo nujno potrebno, da se prosilec izogne posledicam, ampak je organ očitno upošteval, da je zastopanje v celotni kazenski zadevi nujno; zgolj menjava opravilnih številk znotraj iste kazenske zadeve, kar med strankama niti ni sporno, pa ne more vplivati na obseg dodeljene brezplačne pravne pomoči.

Za ogled celotnega dokumenta je potrebna prijava v portal.

Začnite z najboljšim.
VSE NA ENEM MESTU.

PRIJAVA

ŠE NISTE UPORABNIK PORTALA TFL?

Dobra novice! Portal TFL je za nove uporabnike pripravil poseben brezplačen dostop do vsebin portala Tax-FinLex, da ga lahko preizkusite. Brezplačna registracija vam omogoča:

  • Vpogled v 7 dokumentov
  • Prejemanje e-dnevnika Lex-Novice
  • Prejemenje e-tednika TFL Glasnik

Potrebujete pomoč?
Posvetujte se z našim strokovnjakom.

Pišite nam +386 1 4324 243
BREZPLAČNI PREIZKUS

Tax-Fin-Lex d.o.o.
pravno-poslovni portal,
založništvo in
izobraževanja

Tax-Fin-Lex d.o.o.
Železna cesta 18
1000 Ljubljana
Slovenija

T: +386 1 4324 243
E: info@tax-fin-lex.si

CERTIFIKATI IN EU PROJEKTI

 
x - Dialog title
dialog window