Navigacija

Sklep o začetku priprave sprememb in dopolnitev Odloka o lokacijskem načrtu ureditve reke Savinje na odseku: ovinek Marija Gradec – vključno z ovinkom Udmat

OBJAVLJENO V: Uradni list RS 18-786/2010, stran 2225 DATUM OBJAVE: 8.3.2010

VELJAVNOST: od 8.3.2010 / UPORABA: od 8.3.2010

RS 18-786/2010

Verzija 1 / 1

Čistopis se uporablja od 8.3.2010 do nadaljnjega. Status čistopisa na današnji dan, 25.5.2020: ŠE V OBDELAVI.

Uradni list RS, št. 18/10

Časovnica

Na današnji dan, 25.5.2020 je:

 • ČISTOPIS
 • ŠE V OBDELAVI
 • UPORABA ČISTOPISA
 • OD 8.3.2010
  DO nadaljnjega
Prikaži čistopis, ki se uporablja na dan
Najdi
 •  
 • Vplivi
 • Čistopisi
rev
fwd
 
 

786. Sklep o začetku priprave sprememb in dopolnitev Odloka o lokacijskem načrtu ureditve reke Savinje na odseku: ovinek Marija Gradec – vključno z ovinkom Udmat

 
Na podlagi 57. člena Zakona o prostorskem načrtovanju (Uradni list RS, št. 33/07; v nadaljnjem besedilu: ZPNačrt), ter 13. in 37. člena Statuta Občine Laško (Uradni list RS, št. 99/07) župan Občine Laško sprejme
 

S K L E P
o začetku priprave sprememb in dopolnitev Odloka o lokacijskem načrtu ureditve reke Savinje na odseku: ovinek Marija Gradec – vključno z ovinkom Udmat (Uradni list RS, št. 105/02)

 

1. člen

 
S sklepom se pričnejo postopki za pripravo in sprejem sprememb in dopolnitev Odloka o lokacijskem načrtu ureditve reke Savinje na odseku: Ovinek Marija Gradec – vključno z ovinkom Udmat (Uradni list RS, št. 105/02).
 

2. člen

(ocena stanja, razlogi in pravna podlaga za pripravo občinskega podrobnega prostorskega načrta)

 
Ocena stanja:
 
V lokacijskem načrtu za ureditev reke Savinje je bila obdelana prestavitev struge na ovinku Marija Gradec in druge ureditve do Udmata. S časoma se je izkazalo, da obstoječi podvoz na regionalni cesti pod železniško progo nima zadostnih gabaritov, da bi promet skozenj lahko potekal z avtobusi s klimo ter s tovornimi vozili. Obstoječi podvoz je mnogokrat poplavljen. Regionalna cesta Laško–Šentjur od hotela Hum do Marija Gradca je nenormalno obremenjena z osebnimi vozili ter s tovornjaki, ki so vezani na Pivovarno Laško d.d..
 
Rešitev omenjenih problemov je v izgradnji novega podvoza na novi lokaciji ob reki Lahomnici, izgradnji novega mostu čez reko Savinjo, povezovalni cestni infrastrukturi in dveh manjših premostitvenih objektov čez reko Lahomnico. Za izgradnjo omenjenega je potrebno pripraviti spremembe prostorskega akta, da se vsa prej omenjena infrastruktura umesti v prostor.
 
Ker se bo projekt prestavitve in ureditve Savinje pričel izvajati v letu 2010 je potrebno za nadaljevanje izvajanja tega projekta pripraviti spremembe in dopolnitve že citiranega prostorskega akta.
 
Pri pripravi sprememb odloka je potrebno upoštevati tudi eventualna druga programska izhodišča, ki se pojavijo v samem postopku izdelave.
 
Razlogi za pripravo OPPN:
 
-
pobuda lokalne skupnosti in upravljalcev državne infrastrukture (DRSC, Javna agencija za vodenje investicij v javno železniško infrastrukturo),
 
-
pobuda gospodarstva,
 
-
racionalni pristopi za dostop do posameznih delov območja Kozjanskega,
 
-
prometna razbremenitev posameznih delov mesta Laško.
 
Pravna podlaga:
 
-
Odlok o lokacijskem načrtu ureditve reke Savinje na odseku: Ovinek Marija Gradec – vključno z ovinkom Udmat (Uradni list RS, št. 105/02)
 
-
Zakona o prostorskem načrtovanju (ZPNačrt) (Uradni list RS, št. 33/07)
 
-
Zakon o varstvu okolja (Uradni list RS, št. 39/06, 70/98).
 

3. člen

(okvirno območje občinskega podrobnega prostorskega načrta)

 
Predmet sprememb in dopolnitev odloka je v večini v okviru obstoječega odloka, del pa sega vzhodno od žel. proge v PUP območje in območje UN Marija Gradec Ks 7/1 in del Ks 7 južni del z Lahomnico (Uradni list RS, št. 50/98).

Za ogled celotnega čistopisa z dodatnimi funkcijami prikaza je potrebna prijava v portal.

Prijava

Še niste uporabnik?

Za brezplačen dostop do vsebin portala Tax-Fin-Lex se registrirajte. Brezplačna registracija vam omogoča:

 • Vpogled v 7 dokumentov
 • Prejemanje e-dnevnika Lex-Novice
 • Prejemenje e-tednika TFL Glasnik
Potrebujete pomoč? Pokličite nas na 01 432 42 43 ali pošljite sporočilo.
 
x Dialog title
dialog window