AI Icon
  • Analiziraj sodbo

  • Napiši izvleček

  • Izdelaj povzetek BETA

Portal TFL

TFL Vsebine / Odločitve Ustavnega sodišča

Up-162/95 - Ustavna pritožba zoper sodbo Vrhovnega sodišča št. U 1155/93-8 z dne 20.9.1995 v zvezi z odločbo Ministrstva RS za šolstvo in šport št....

OPOMBA US RS
OPRAVILNA ŠTEVILKA
Up-162/95
VRSTA ZADEVE
ustavna pritožba
INTERNA OZNAKA
US19045
GESLA
Ustavno sodišče ni instanca rednemu sodstvu. Osebnostne pravice. Pravica do osebnega dostojanstva in varnosti. Varstvo pravic zasebnosti in osebnostnih pravic. Pridobljene pravice. Napredovanje učiteljev v nazive. Nepristojnost za presojo pravilne uporabe materialnega prava. Načelo pravne in socialne države.
NAPADENI AKT
Ustavna pritožba zoper sodbo Vrhovnega sodišča št. U 1155/93-8 z dne 20.9.1995 v zvezi z odločbo Ministrstva RS za šolstvo in šport št. 131-1/93-SŠ-580 z dne 23.7.1993
OBJAVA
IZDAJATELJ
Ustavno sodišče RS
VLAGATELJ
VRSTA AKTA
drugi akti
VRSTA ODLOČITVE
sklep
VRSTA REŠITVE
nesprejem ustavne pritožbe
IZREK
Ustavna pritožba zoper sodbo Vrhovnega sodišča v zvezi z odločbo Ministrstva RS za šolstvo in šport o zavrnitvi zahteve za napredovanje v naziv svetovalec se ne sprejme v obravnavo.
EVIDENČNI STAVEK
Ustavno sodišče ni redno instančno sodišče, ki bi bilo pristojno presojati pravilnost v predhodnih postopkih ugotovljenega dejanskega stanja in pravilne uporabe materialnega prava, kolikor to ni v povezavi z določeno očitano kršitvijo človekove pravice ali svoboščine. Ustavno sodišče ugotavlja le, ali ni morda v postopku odločanja o pravicah in obveznostih posameznika prišlo do ustavno nedopustnega posega v človekove pravice in temeljne svoboščine. Ker z izpodbijano sodbo očitno niso bile kršene v ustavni pritožbi zatrjevane človekove pravice ali temeljne svoboščine, Ustavno sodišče ustavne pritožbe ni sprejelo v obravnavo.

Za ogled celotnega dokumenta je potrebna prijava v portal.

Začnite z najboljšim.
VSE NA ENEM MESTU.

PRIJAVA

ŠE NISTE UPORABNIK PORTALA TFL?

Dobra novice! Portal TFL je za nove uporabnike pripravil poseben brezplačen dostop do vsebin portala Tax-FinLex, da ga lahko preizkusite. Brezplačna registracija vam omogoča:

  • Vpogled v 7 dokumentov
  • Prejemanje e-dnevnika Lex-Novice
  • Prejemanje e-tednika TFL Glasnik

Potrebujete pomoč?
Posvetujte se z našim strokovnjakom.

Pišite nam +386 1 4324 243
BREZPLAČNI PREIZKUS

Tax-Fin-Lex d.o.o.
pravno-poslovni portal,
založništvo in
izobraževanja

Tax-Fin-Lex d.o.o.
Železna cesta 18
1000 Ljubljana
Slovenija

T: +386 1 4324 243
E: info@tax-fin-lex.si

CERTIFIKATI IN EU PROJEKTI

 
x - Dialog title
dialog window