Navigacija

Pravilnik o subvencioniranju stroškov prevozov oseb s posebnimi potrebami

OBJAVLJENO V: Uradni list RS 58-2910/2018, stran 9093 DATUM OBJAVE: 31.8.2018

VELJAVNOST: od 1.9.2018 / UPORABA: od 1.9.2018

RS 58-2910/2018

Verzija 1 / 1

Čistopis se uporablja od 1.9.2018 do nadaljnjega. Status čistopisa na današnji dan, 31.5.2020: ŠE V OBDELAVI.

Uradni list RS, št. 58/18

Časovnica

Na današnji dan, 31.5.2020 je:

 • ČISTOPIS
 • ŠE V OBDELAVI
 • UPORABA ČISTOPISA
 • OD 1.9.2018
  DO nadaljnjega
Prikaži čistopis, ki se uporablja na dan
Najdi
 •  
 • Vplivi
 • Čistopisi
rev
fwd
 
 

2910. Pravilnik o subvencioniranju stroškov prevozov oseb s posebnimi potrebami

 
 
Na podlagi 16. člena Statuta Občine Vipava (Uradni list št. 42/11, 73/14 in 20/17) je Občinski svet Občine Vipava na 31. redni seji dne 30. 8. 2018 sprejel
 

P R A V I L N I K
o subvencioniranju stroškov prevozov oseb s posebnimi potrebami

 

1. člen

 
S tem pravilnikom se ureja subvencioniranje stroškov šolskih prevozov polnoletnih oseb s posebnimi vzgojno-izobraževalnimi potrebami (v nadaljevanju: osebe s posebnimi potrebami), ki so vključene v vzgojno-izobraževalne programe na podlagi Zakona o usmerjanju otrok s posebnimi potrebami in subvencioniranje stroškov prevozov v vrtec predšolskih otrok s posebnimi potrebami, ki so vključene v prilagojeni program za predšolske otroke (v nadaljevanju: razvojni vrtec) na podlagi navedenega zakona.
 

2. člen

 
(1)
Upravičenec do subvencioniranja stroškov po tem pravilniku je starš, skrbnik oziroma rejnik osebe s posebnimi potrebami, ki je vključena v vzgojno-izobraževalni program oziroma v razvojni vrtec na podlagi odločbe o usmeritvi Zavoda Republike Slovenije.
 
(2)
Oseba s posebnimi potrebami, za katero se zagotavlja subvencija stroškov, mora imeti stalno prebivališče v Občini Vipava.
 

3. člen

 
(1)
Postopek za uveljavljanje pravice do subvencije:
 
-
starš, skrbnik oziroma rejnik vloži vlogo za subvencioniranje stroškov prevozov na sedež Občine Vipava pred začetkom novega šolskega leta ali ob prejemu odločbe o usmeritvi (če gre za polnoletno osebo), oziroma pred vpisom v razvojni vrtec (če gre za predšolskega otroka),
 
-
k vlogi je potrebno priložiti potrdilo o šolanju/potrdilo o vpisu v razvojni vrtec, ob prvem uveljavljanju pravice do subvencioniranja stroškov šolskih prevozov pa tudi odločbo o usmeritvi.
 
(2)
Upravičenec pridobi pravico do subvencioniranja stroškov prevoza na podlagi odločbe, ki jo izda občinska uprava. Pravica do subvencioniranja stroškov se prizna za čas vključitve v javno šolo oziroma v javni zavod za vzgojo in izobraževanje otrok s posebnimi potrebami ali v razvojni vrtec (v nadaljevanju: šola/zavod), in sicer z mesecem, v katerem je bila vložena vloga za subvencioniranje stroškov.
 
(3)
Pravice do subvencioniranja stroškov ni mogoče pridobiti v primeru:
 
-
ko lahko oseba s posebnimi potrebami koristi organizirane šolske prevoze s strani Občine Vipava na relaciji bivališče–šola/zavod,
 
-
ko je v razvojnem vrtcu, katerega delovanje zagotavlja Občina Vipava, dovolj prostih mest, starš, skrbnik oziroma rejnik pa predšolskega otroka vključi v drug razvojni vrtec.

Za ogled celotnega čistopisa z dodatnimi funkcijami prikaza je potrebna prijava v portal.

Prijava

Še niste uporabnik?

Za brezplačen dostop do vsebin portala Tax-Fin-Lex se registrirajte. Brezplačna registracija vam omogoča:

 • Vpogled v 7 dokumentov
 • Prejemanje e-dnevnika Lex-Novice
 • Prejemenje e-tednika TFL Glasnik
Potrebujete pomoč? Pokličite nas na 01 432 42 43 ali pošljite sporočilo.
 
x Dialog title
dialog window