AI Icon
  • Analiziraj sodbo

  • Napiši izvleček

  • Izdelaj povzetek

Portal TFL

TFL Vsebine / Odločitve Ustavnega sodišča

U-I-23/88 - Dolgoročni družbeni plan občine Novo mesto za obdobje 1986-2000 (Skupščinski Dolenjski list, št. 24/86), prostorske sestavine v delu, k...

OPOMBA US RS
OPRAVILNA ŠTEVILKA
U-I-23/88
VRSTA ZADEVE
ocena ustavnosti in zakonitosti predpisov in drugih splošnih aktov
INTERNA OZNAKA
US15241
GESLA
Varstvo kmetijskih zemljišč pred spreminjanjem namembnosti, oziroma pozidavo. Prenehanje lastninske pravice na območju kompleksne graditve (razlastitev). Usklajenost ureditvenih območij iz dolgoročnega in srednjeročnega občinskega družbenega plana z obveznimi izhodišči republiškega družbenega plana.
NAPADENI AKT
Dolgoročni družbeni plan občine Novo mesto za obdobje 1986-2000 (Skupščinski Dolenjski list, št. 24/86), prostorske sestavine v delu, ki se nanaša na zazidalni načrt Šentjernej - za hipodrom Srednjeročni družbeni plan občine Novo mesto za obdobje 1986-1990 (Skupščinski Dolenjski list, št. 24/86), prostorske sestavine v delu, ki se nanaša na zazidalni načrt Šentjernej - za hipodrom Odlok Občinske skupščine Novo mesto o prenehanju lastninske pravice na območju, namenjenem za kompleksno gradnjo individualnih in vrstnih hiš ter objektov drobnega gospodarstva v Šentjerneju - za hipodrom (Skupščinski Dolenjski list, št. 26/86), kolikor se nanaša na parcelni številki 310 in 311
OBJAVA
Ur. l. RS, št. 1/92
IZDAJATELJ
Ustavno sodišče RS
VLAGATELJ
Jožefa Barič, Šentjernej
VRSTA AKTA
občinski predpis
VRSTA ODLOČITVE
sklep
VRSTA REŠITVE
razveljavitev ali odprava
IZREK
Ustavi se postopek za oceno ustavnosti in zakonitosti prostorskih sestavin dolgoročnega in srednjeročnega družbenega plana v delu, ki se nanaša na zazidalni načrt Šentjernej - za hipodrom. Razveljavi se 3. člen odloka, kolikor se nanaša na parc. št. 310 in 311.
EVIDENČNI STAVEK
Prostorske sestavine občinskih družbenih planov, ki so bile med postopkom pred ustavnim sodiščem usklajene z obveznimi prostorskimi izhodišči družbenih planov Republike Slovenije, niso v neskladju z ustavo in zakonom. Občinski odlok o prenehanju lastninske pravice, sprejet na podlagi z obveznimi prostorskimi izhodišči družbenih planov Republike Slovenije neusklajenih delov srednjeročnega družbenega plana občine, ni v skladu z ustavo in zakonom.

Za ogled celotnega dokumenta je potrebna prijava v portal.

Začnite z najboljšim.
VSE NA ENEM MESTU.

PRIJAVA

ŠE NISTE UPORABNIK PORTALA TFL?

Dobra novice! Portal TFL je za nove uporabnike pripravil poseben brezplačen dostop do vsebin portala Tax-FinLex, da ga lahko preizkusite. Brezplačna registracija vam omogoča:

  • Vpogled v 7 dokumentov
  • Prejemanje e-dnevnika Lex-Novice
  • Prejemanje e-tednika TFL Glasnik

Potrebujete pomoč?
Posvetujte se z našim strokovnjakom.

Pišite nam +386 1 4324 243
BREZPLAČNI PREIZKUS

Tax-Fin-Lex d.o.o.
pravno-poslovni portal,
založništvo in
izobraževanja

Tax-Fin-Lex d.o.o.
Železna cesta 18
1000 Ljubljana
Slovenija

T: +386 1 4324 243
E: info@tax-fin-lex.si

CERTIFIKATI IN EU PROJEKTI

 
x - Dialog title
dialog window