Navigacija
Portal TFL

TFL Vsebine / Odločitve Ustavnega sodišča

U-I-95/93 - Odlok o spremembah in dopolnitvah Družbenega plana Občine Izola za obdobje 1986 - 1990 (Ur. objave Občine Izola, št. 4/93) Odlok o spr...

OPOMBA US RS
OPRAVILNA ŠTEVILKA
U-I-95/93
VRSTA ZADEVE
ocena ustavnosti in zakonitosti predpisov in drugih splošnih aktov
INTERNA OZNAKA
US17028
GESLA
Sprejetje srednjeročnega družbenega plana občine brez predhodne pridobitve mnenja Zavoda Republike Slovenije za prostorsko planiranje o usklajenosti z obveznimi izhodišči prostorskih sestavin republiških planov in brez strokovnih podlag pooblaščene organizacije za varstvo naravne in kulturne dediščine. Sprejetje zazidalnega načrta na podlagi nezakonitih sprememb in dopolnitev srednjeročnega družbenega plana občine.
NAPADENI AKT
Odlok o spremembah in dopolnitvah Družbenega plana Občine Izola za obdobje 1986 - 1990 (Ur. objave Občine Izola, št. 4/93) Odlok o spremembah in dopolnitvah Odloka o zazidalnem načrtu Marina v Izoli (Uradne objave Občine Izola, št. 4/93)
OBJAVA
Ur. list RS, št. 29/94
IZDAJATELJ
Ustavno sodišče RS
VLAGATELJ
Medobčinski zavod za varstvo naravne in kulturne dediščine Piran
VRSTA AKTA
občinski predpis
VRSTA ODLOČITVE
odločba
VRSTA REŠITVE
razveljavitev ali odprava
IZREK
Odlok o spremembah in dopolnitvah družbenega plana občine za obdobje 1986 - 1990 in odlok o spremembah in dopolnitvah odloka o zazidalnem načrtu se razveljavita.
EVIDENČNI STAVEK
Odlok o spremembah in dopolnitvah srednjeročnega družbenega plana občine, sprejet v občinski skupščini brez predhodne pridobitve mnenja Zavoda Republike Slovenije za prostorsko planiranje o usklajenosti z obveznimi izhodišči prostorskih sestavin republiških planov in brez strokovnih podlag pooblaščene organizacije za varstvo naravne in kulturne dediščine, ni v skladu z zakonom. V skladu z zakonom tudi ni odlok o spremembah in dopolnitvah zazidalnega načrta, ki ga je sprejela občinska skupščina na podlagi nezakonitih sprememb in dopolnitev srednjeročnega družbenega plana občine.

Za ogled celotnega dokumenta je potrebna prijava v portal.

Prijava

Še niste uporabnik?

Za brezplačen dostop do vsebin portala Tax-Fin-Lex se registrirajte. Brezplačna registracija vam omogoča:

  • Vpogled v 7 dokumentov
  • Prejemanje e-dnevnika Lex-Novice
  • Prejemenje e-tednika TFL Glasnik
Potrebujete pomoč? Pokličite nas na 01 432 42 43 ali pošljite sporočilo.
 
x Dialog title
dialog window