Navigacija
Portal TFL

TFL Vsebine / Odločitve Ustavnega sodišča

P-2/11 - Spor o pristojnosti

OPOMBA US RS
OPRAVILNA ŠTEVILKA
P-2/11
VRSTA ZADEVE
spori o pristojnosti
INTERNA OZNAKA
US29513
GESLA
1.2.51.7.1 - Ustavno sodstvo - Vrste vlog - Aktivna legitimacija v postopku pred Ustavnim sodiščem - Spor o pristojnosti - Posameznik. 1.3.52.1.3 - Ustavno sodstvo - Pristojnost - Odločitev - V sporu o pristojnosti - Med sodišči in drugimi državnimi organi. 1.5.51.3.1 - Ustavno sodstvo - Odločbe - Vrste odločitev Ustavnega sodišča - Odločitve v drugih postopkih - Zavrženje, ker ne gre za spor o pristojnosti. 1.5.51.1.11 - Ustavno sodstvo - Odločbe - Vrste odločitev Ustavnega sodišča - V postopku abstraktne presoje - Odločitev o stroških .
NAPADENI AKT
Spor o pristojnosti
OBJAVA
IZDAJATELJ
Ustavno sodišče RS
VLAGATELJ
Petra Bagon, Nova Gorica
VRSTA AKTA
drugi akti
VRSTA ODLOČITVE
sklep
VRSTA REŠITVE
zavrženje
IZREK
Pobuda za rešitev spora glede pristojnosti med Ministrstvom za delo, družino in socialne zadeve ter Okrožnim sodiščem v Novi Gorici se zavrže. Pobudnica sama nosi svoje stroške postopka.
EVIDENČNI STAVEK
Pobudo za rešitev spora glede pristojnosti lahko vloži tudi stranka v postopku, zaradi katerega je prišlo do spora glede pristojnosti. Da bi do spora prišlo, bi se za nepristojnega morala izreči tako ministrstvo kot sodišče. Pobudnica ne navaja, da se je tudi sodišče izreklo za nepristojno, temveč da je sodišče njen predlog za izločitev zavrglo kot nedovoljen. Ker ne gre niti za pozitivni niti za negativni kompetenčni spor, niso izpolnjeni pogoji za odločanje o sporu glede pristojnosti. Zato je Ustavno sodišče pobudo za rešitev spora glede pristojnosti zavrglo.

Za ogled celotnega dokumenta je potrebna prijava v portal.

Prijava

Še niste uporabnik?

Za brezplačen dostop do vsebin portala Tax-Fin-Lex se registrirajte. Brezplačna registracija vam omogoča:

  • Vpogled v 7 dokumentov
  • Prejemanje e-dnevnika Lex-Novice
  • Prejemenje e-tednika TFL Glasnik
Potrebujete pomoč? Pokličite nas na 01 432 42 43 ali pošljite sporočilo.
 
x Dialog title
dialog window