Navigacija

Sklep o pripravi občinskega podrobnega prostorskega načrta za poslovno cono Blanca

OBJAVLJENO V: Uradni list RS 91-3912/2008, stran 12442 DATUM OBJAVE: 26.9.2008

VELJAVNOST: od 27.9.2008 / UPORABA: od 27.9.2008

RS 91-3912/2008

Verzija 1 / 1

Čistopis se uporablja od 27.9.2008 do nadaljnjega. Status čistopisa na današnji dan, 29.5.2020: ŠE V OBDELAVI.

Uradni list RS, št. 91/08

Časovnica

Na današnji dan, 29.5.2020 je:

 • ČISTOPIS
 • ŠE V OBDELAVI
 • UPORABA ČISTOPISA
 • OD 27.9.2008
  DO nadaljnjega
Prikaži čistopis, ki se uporablja na dan
Najdi
 •  
 • Vplivi
 • Čistopisi
rev
fwd
 
 

3912. Sklep o pripravi občinskega podrobnega prostorskega načrta za poslovno cono Blanca

 
 
Na podlagi 57. člena Zakona o prostorskem načrtovanju (Uradni list RS, št. 33/07; v nadaljevanju: ZPNačrt) ter 9., 41. in 43. člena Statuta Občine Sevnica (Uradni list RS, št. 78/05 – UPB) je podžupan Občine Sevnica sprejel
 

S K L E P
o pripravi občinskega podrobnega prostorskega načrta za poslovno cono Blanca

 

1. člen

(splošno)

 
S tem sklepom podžupan Občine Sevnica določa način in postopek priprave občinskega podrobnega prostorskega načrta za poslovno cono Blanca (v nadaljevanju: OPPN).
 

2. člen

(ocena stanja in razlogi za pripravo)

 
Na podlagi Sprememb in dopolnitev prostorskih sestavin dolgoročnega plana Občine Sevnica za obdobje od leta 1986 do leta 2000 in družbenega plana Občine Sevnica za obdobje od leta 1986 do leta 1990 (Uradni list RS, št. 36/02, 87/04) je območje obdelave opredeljeno kot območje proizvodnih in servisnih dejavnosti. Na delu obravnavanega območja leži opuščen rudnik nekovin in stanovanjska hiša, preostale površine v naravi pa so obdelovalna kmetijska zemljišča in travniške površine. Na južnem delu območje OPPN meji na regionalno cesto R3-679 Radeče–Breg–Sevnica–Brestanica. Del zemljišč je v lasti Občine Sevnica in drugih pravnih oseb, del zemljiških parcel je v zasebni lasti fizičnih oseb.
 
Zaradi pomanjkanja prostora za razvoj in širitev poslovne dejavnosti na Blanci in zaradi pridobitve nove mostne povezave preko reke Save ob objektu HE Blanca ter navezave na glavno cesto G1-5 Zidani Most–Boštanj–Krško, se je Občina Sevnica odločila urediti površine za potrebe nove poslovne cone na Blanci. Vzrok za začetek priprave je tudi izkazan poslovni interes lokalnih podjetnikov s konkretnimi programi.
 
Po določilih Zakona o prostorskem načrtovanju – ZPNačrt (Uradni list RS, št. 33/07), je potrebno za obravnavano območje izdelati občinski podrobni prostorski načrt.
 

3. člen

(predmet izdelave)

 
Predmet OPPN je priprava in podrobno oblikovanje meril, pogojev in ukrepov ter prostorskih rešitev, na podlagi katerih bo mogoča kvalitetna umestitev poslovno servisnih objektov v prostor z ureditvijo pripadajočih funkcionalnih površin in ureditev potrebne komunalne, energetske, telekomunikacijske in prometne infrastrukture. OPPN bo zajemal tudi ureditev manjšega, lokalnega zbirnega centra, avtomatskega bencinskega servisa in parkirišča za osebna vozila.
 
Z OPPN bodo tudi določeni pogoji za pripravo projektov za pridobitev gradbenega dovoljenja za gradnjo zlasti glede namena, lege, funkcije, velikosti in oblikovanja objektov in varovanja okolja.

Za ogled celotnega čistopisa z dodatnimi funkcijami prikaza je potrebna prijava v portal.

Prijava

Še niste uporabnik?

Za brezplačen dostop do vsebin portala Tax-Fin-Lex se registrirajte. Brezplačna registracija vam omogoča:

 • Vpogled v 7 dokumentov
 • Prejemanje e-dnevnika Lex-Novice
 • Prejemenje e-tednika TFL Glasnik
Potrebujete pomoč? Pokličite nas na 01 432 42 43 ali pošljite sporočilo.
 
x Dialog title
dialog window