AI Icon
  • Izdelaj povzetek

Portal TFL

Odločitve Ustavnega sodišča

Up-40/93 - Sodba Vrhovnega sodišča Republike Slovenije št. U 1294/93 z dne 20.7.1994, odločba Ministrstva za delo, družino in socialne zadeve št. 0...

OPOMBA US RS
OPRAVILNA ŠTEVILKA
Up-40/93
VRSTA ZADEVE
ustavna pritožba
INTERNA OZNAKA
US18924
GESLA
Zaposlovanje, tujcev. Tujci, zaposlovanje. Tujci, delovno dovoljenje. Delovna razmerja, delo za določen in nedoločen čas. Delovna razmerja, delovna doba. Načelo enakosti pred zakonom. Ustavno sodišče, načelo koneksitete o odločanju o ustavni pritožbi (razširitev pritožbe). Odklonilno ločeno mnenje ustavnega sodnika. Pritrdilno ločeno mnenje ustavnega sodnika.
NAPADENI AKT
Sodba Vrhovnega sodišča Republike Slovenije št. U 1294/93 z dne 20.7.1994, odločba Ministrstva za delo, družino in socialne zadeve št. 073-038/93 z dne 10.6.1993 in odločba Republiškega zavoda za zaposlovanje, Enota Ljubljana, št. 04 24404583 z dne 7.10.1992 Zakona o zaposlovanju tujcev (Uradni list RS, št. 33/92) (ZZT), 23. čl.
OBJAVA
Uradni list RS, št. 43/98
IZDAJATELJ
Ustavno sodišče RS
VRSTA AKTA
drugi akti
VRSTA ODLOČITVE
odločba
VRSTA REŠITVE
razveljavitev ali odprava
IZREK
Sodba Vrhovnega sodišča Republike Slovenije, odločba Ministrstva za delo, družino in socialne zadeve in odločba Republiškega zavoda za zaposlovanje, Enota Ljubljana se odpravijo in se zadeva se vrne pristojnemu organu prve stopnje v ponovno odločanje. V 23. členu Zakona o zaposlovanju tujcev se razveljavijo: - besede: "za nedoločen čas" v 1. alinei prvega odstavka in v drugem odstavku za besedami: "v delovnem razmerju"; - 2. alinea prvega odstavka.
EVIDENČNI STAVEK
Ureditev v prehodni določbi Zakona o zaposlovanju tujcev, po kateri gredo delavcu drugačne pravice, če je sklenil delovno razmerje za nedoločen ali določen čas, je bila določena brez razumne oziroma stvarne zveze z zasledovanim ciljem, in zato ni v skladu z Ustavo.

Za ogled celotnega dokumenta je potrebna prijava v portal.

Začnite z najboljšim.
VSE NA ENEM MESTU.

PRIJAVA

ŠE NISTE UPORABNIK PORTALA TFL?

Dobra novice! Portal TFL je za nove uporabnike pripravil poseben brezplačen dostop do vsebin portala Tax-FinLex, da ga lahko preizkusite. Brezplačna registracija vam omogoča:

  • Vpogled v 7 dokumentov
  • Prejemanje e-dnevnika Lex-Novice
  • Prejemanje e-tednika TFL Glasnik
BREZPLAČNI PREIZKUS

Tax-Fin-Lex d.o.o.
pravno-poslovni portal,
založništvo in
izobraževanja

Tax-Fin-Lex d.o.o.
Železna cesta 18
1000 Ljubljana
Slovenija

T: +386 1 4324 243
E: info@tax-fin-lex.si

CERTIFIKATI IN EU PROJEKTI

 
x - Dialog title
dialog window