Navigacija

Pravilnik o sestavi komisij za preverjanje in potrjevanje nacionalnih poklicnih kvalifikacij ter o načinu in postopku za pridobitev in izgubo licence

OBJAVLJENO V: Uradni list RS 77-3758/2018, stran 11919 DATUM OBJAVE: 30.11.2018

RS 77-3758/2018

 
 

3758. Pravilnik o sestavi komisij za preverjanje in potrjevanje nacionalnih poklicnih kvalifikacij ter o načinu in postopku za pridobitev in izgubo licence

 
 
Na podlagi 19. in 22. člena Zakona o nacionalnih poklicnih kvalifikacijah (Uradni list RS, št. 1/07 – uradno prečiščeno besedilo in 85/09) izdaja ministrica za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti
 

P R A V I L N I K
o sestavi komisij za preverjanje in potrjevanje nacionalnih poklicnih kvalifikacij ter o načinu in postopku za pridobitev in izgubo licence

 

1. člen

(vsebina pravilnika)

 
Ta pravilnik ureja sestavo komisij za preverjanje in potrjevanje nacionalnih poklicnih kvalifikacij (v nadaljnjem besedilu: komisija), izbor članov komisij ter način in postopek za pridobitev in izgubo licence.
 

2. člen

(imenovanje komisije)

 
(1)
Izvajalec postopkov za ugotavljanje in potrjevanje poklicnih kvalifikacij (v nadaljnjem besedilu: izvajalec) vloži predlog za imenovanje komisije na Državni izpitni center vsaj deset dni pred datumom potrjevanja na podlagi listin. V predlogu navede datum, kraj in čas potrjevanja na podlagi listin, datum, kraj in čas neposrednega preverjanja ter predvideno število kandidatov za preverjanje in potrjevanje. Izvajalec ne sme vplivati na imenovanje članov komisij in mora s komisijo sodelovati.
 
(2)
Državni izpitni center imenuje komisijo s sklepom, v katerem določi tudi naloge komisije in največje možno število kandidatov za izvedbo postopka preverjanja in potrjevanja. Državni izpitni center imenovane člane komisij seznani z razlogi za njihovo izločitev pri izvedbi postopka in pravili varovanja tajnosti podatkov.
 
(3)
Komisijo sestavljajo predsednik in dva člana, ki so imenovani iz liste članov komisij.
 
(4)
Izvajalec pošlje predsedniku in članoma komisije podatke o kandidatih, pomembnih za presojo izločitvenih razlogov, določenih v zakonu, ki ureja nacionalne poklicne kvalifikacije.
 
(5)
Če obstajajo okoliščine za izločitev predsednika ali člana komisije, član komisije o tem takoj obvesti izvajalca in Državni izpitni center.
 

3. člen

(zagotavljanje pogojev za delo komisij)

 
Materialne in prostorske pogoje ter opremo za preverjanje in potrjevanje strokovnih znanj in spretnosti, določenih s katalogom, zagotavljajo izvajalci.

Za ogled celotnega čistopisa z dodatnimi funkcijami prikaza je potrebna prijava v portal.

Prijava

Še niste uporabnik?

Za brezplačen dostop do vsebin portala Tax-Fin-Lex se registrirajte. Brezplačna registracija vam omogoča:

  • Vpogled v 7 dokumentov
  • Prejemanje e-dnevnika Lex-Novice
  • Prejemenje e-tednika TFL Glasnik
Potrebujete pomoč? Pokličite nas na 01 432 42 43 ali pošljite sporočilo.
 
x Dialog title
dialog window