Navigacija
Portal TFL

TFL Vsebine / Odločbe Višjih sodišč

VSK sodba PRp 75/2016 - vožnja pod vplivom alkohola – zbiranje dokazov o prekršku – udeleženec cestnega prometa – preverjanje psihofizičnega stanja – čas preizkusa – odred...

SODIŠČE
Višje sodišče v Kopru
ODDELEK (*)
Oddelek za prekrške
DATUM ODLOČBE (*)
29.12.2016
OPRAVILNA ŠTEVILKA
VSK sodba PRp 75/2016
INTERNA OZNAKA (*)
VSK0007120
SENAT, SODNIK
Mara Turk (preds.), Franc Drešar (poroč.), Vitomir Bohinec
INSTITUT VSRS
vožnja pod vplivom alkohola – zbiranje dokazov o prekršku – udeleženec cestnega prometa – preverjanje psihofizičnega stanja – čas preizkusa – odredba policista
PODROČJE VSRS
PREKRŠKI - PREKRŠKOVNO PROCESNO PRAVO
IZREK
Pritožba zagovornika obdolženega R.Ž. se kot neutemeljena zavrne in potrdi sodba sodišča prve stopnje. Obdolženi je dolžan plačati sodno takso v znesku 255,00 EUR.
JEDRO
Policisti so dolžni in upravičeni odrediti preizkus alkoholiziranosti zoper vsakega udeleženca cestnega prometa, ko je podan sum vožnje pod vplivom alkohola. Obdolženec je sam potrdil, da je bil do kraja nedovoljene ustavitve vozila on voznik, policisti pa so v zvezi z raziskovanjem okoliščin temeljnega prekrška imeli nalogo ugotoviti vse pravno relevantne okoliščine in torej tudi odrediti preizkus alkoholiziranosti, glede na to, da se je med postopkom zaradi temeljnega prekrška pojavil sum, da je obdolženec pod vplivom alkohola. Kljub temu, da je bil obdolžencu odrejen preizkus alkoholiziranosti več ur po nedovoljeni zaustavitvi vozila, je bil ta odrejen zakonito. Obdolžencu ni bil odrejen preizkus alkoholiziranosti zato, ker je po prihodu interventnih služb premaknil za 2 metra vozilo ali zato, ker je spal v nevozečem vozilu, temveč zaradi njegove predhodne udeležbe v cestnem prometu, ki jo je v zagovoru tudi sam priznal.

Za ogled celotnega dokumenta je potrebna prijava v portal.

Začnite z najboljšim.
VSE NA ENEM MESTU.

PRIJAVA

ŠE NISTE UPORABNIK PORTALA TFL?

Dobra novice! Portal TFL je za nove uporabnike pripravil poseben brezplačen dostop do vsebin portala Tax-FinLex, da ga lahko preizkusite. Brezplačna registracija vam omogoča:

  • Vpogled v 7 dokumentov
  • Prejemanje e-dnevnika Lex-Novice
  • Prejemenje e-tednika TFL Glasnik

Potrebujete pomoč?
Posvetujte se z našim strokovnjakom.

Pišite nam +386 1 4324 243

Tax-Fin-Lex d.o.o.
pravno-poslovni portal,
založništvo in
izobraževanja

Tax-Fin-Lex d.o.o.
Železna cesta 18
1000 Ljubljana
Slovenija

T: +386 1 4324 243
E: info@tax-fin-lex.si

CERTIFIKATI IN EU PROJEKTI

 
x Dialog title
dialog window