Navigacija
Portal TFL

TFL Vsebine / Odločbe Upravnega sodišča

UPRS sodba I U 1182/2015 - najemnik denacionaliziranega stanovanja - stanovanjska enota - stanovanje - pravice najemnika denacionaliziranega stanovanja - izplačilo nepovratni...

ODDELEK
Upravni oddelek
DATUM ODLOČBE
29.3.2016
OPRAVILNA ŠTEVILKA
UPRS sodba I U 1182/2015
INTERNA OZNAKA
UL0012130
SENAT, SODNIK
Petra Hočevar (preds.), mag. Miriam Temlin Krivic (poroč.), mag. Mira Dobravec Jalen
INSTITUT VSRS
najemnik denacionaliziranega stanovanja - stanovanjska enota - stanovanje - pravice najemnika denacionaliziranega stanovanja - izplačilo nepovratnih državnih sredstev - absolutna kršitev določb postopka
PODROČJE VSRS
STANOVANJSKO PRAVO - DENACIONALIZACIJA - UPRAVNI POSTOPEK
IZREK
I. Tožbi se ugodi, odločba Ministrstva za okolje in prostor št. 35203-114/2008-jv z dne 13. 7. 2015 se odpravi in se zadeva vrne istemu organu v ponovni postopek.

II. Tožena stranka je dolžna tožeči stranki povrniti stroške postopka v višini 285,00 EUR, v 15 dneh od vročitve te sodbe toženi stranki v primeru zamude z zakonskimi zamudnimi obrestmi.
JEDRO
Na podlagi prvega odstavka 10. člena Pravilnika o minimalnih tehničnih zahtevah za graditev stanovanjskih stavb in stanovanj je stanovanje zaključena celota, ki je sestavljena iz prostora ali dela prostora, namenjenega bivanju, spanju, pripravljanju hrane, uživanju hrane in osebni higieni. Da s strani tožnika kupljena soba nima delov prostora, namenjenega za naštete funkcije, ter da je zato ni mogoče (glede na funkcionalno naravo opredelitve stanovanja v 4. členu SZ-1) šteti za stanovanje, iz izpodbijane odločbe ne izhaja, da bi bil možen preizkus zavrnitve zahteve.

Za ogled celotnega dokumenta je potrebna prijava v portal.

Začnite z najboljšim.
VSE NA ENEM MESTU.

PRIJAVA

ŠE NISTE UPORABNIK PORTALA TFL?

Dobra novice! Portal TFL je za nove uporabnike pripravil poseben brezplačen dostop do vsebin portala Tax-FinLex, da ga lahko preizkusite. Brezplačna registracija vam omogoča:

  • Vpogled v 7 dokumentov
  • Prejemanje e-dnevnika Lex-Novice
  • Prejemenje e-tednika TFL Glasnik

Potrebujete pomoč?
Posvetujte se z našim strokovnjakom.

Pišite nam +386 1 4324 243
BREZPLAČNI PREIZKUS

Tax-Fin-Lex d.o.o.
pravno-poslovni portal,
založništvo in
izobraževanja

Tax-Fin-Lex d.o.o.
Železna cesta 18
1000 Ljubljana
Slovenija

T: +386 1 4324 243
E: info@tax-fin-lex.si

CERTIFIKATI IN EU PROJEKTI

 
x Dialog title
dialog window