Navigacija

Zakon o prenosu pooblastil, pravic in obveznosti Slovenske razvojne družbe in o prenehanju Agencije Republike Slovenije za prestrukturiranje in privatizacijo (ZPPSRD)

OBJAVLJENO V: Uradni list RS 50-2298/2004, stran 6710 DATUM OBJAVE: 6.5.2004

VELJAVNOST: od 7.5.2004 / UPORABA: od 7.5.2004

RS 50-2298/2004

Verzija 1 / 1

Čistopis se uporablja od 7.5.2004 do nadaljnjega. Status čistopisa na današnji dan, 17.9.2019: AKTUALEN.

Uradni list RS, št. 50/04

Časovnica

Na današnji dan, 17.9.2019 je:

 • ČISTOPIS
 • AKTUALEN
 • UPORABA ČISTOPISA
 • OD 7.5.2004
  DO nadaljnjega
Prikaži čistopis, ki se uporablja na dan
Najdi
 •  
 • Vplivi
 • Čistopisi
rev
fwd
 
 

2298. Zakon o prenosu pooblastil, pravic in obveznosti Slovenske razvojne družbe in o prenehanju Agencije Republike Slovenije za prestrukturiranje in privatizacijo (ZPPSRD)

 
 
Na podlagi druge alinee prvega odstavka 107. člena in prvega odstavka 91. člena Ustave Republike Slovenije izdajam
 

U K A Z
o razglasitvi Zakona o prenosu pooblastil, pravic in obveznosti Slovenske razvojne družbe in o prenehanju Agencije Republike Slovenije za prestrukturiranje in privatizacijo (ZPPSRD)

 
Razglašam Zakon o prenosu pooblastil, pravic in obveznosti Slovenske razvojne družbe in o prenehanju Agencije Republike Slovenije za prestrukturiranje in privatizacijo (ZPPSRD), ki ga je sprejel Državni zbor Republike Slovenije na seji 22. aprila 2004.
 
001-22-91/04
 
Ljubljana, dne 30. aprila 2004.
 
dr. Janez Drnovšek l. r.
Predsednik Republike Slovenije
 

Z A K O N
O PRENOSU POOBLASTIL, PRAVIC IN OBVEZNOSTI SLOVENSKE RAZVOJNE DRUŽBE IN O PRENEHANJU AGENCIJE REPUBLIKE SLOVENIJE ZA PRESTRUKTURIRANJE IN PRIVATIZACIJO (ZPPSRD)

 

I. SPLOŠNA DOLOČBA

 

1. člen

(splošna določba)

 
Ta zakon ureja prenos pooblastil in pravic Slovenske razvojne družbe, d.d. – v likvidaciji s področja lastninskega preoblikovanja družbene lastnine, privatizacije in denacionalizacije ter s tem povezanega premoženja na D.S.U., družbo za svetovanje in upravljanje, d.o.o., ter prenos vseh obveznosti Slovenske razvojne družbe, d.d. – v likvidaciji na D.S.U., družbo za svetovanje in upravljanje, d.o.o. in prenehanje Agencije Republike Slovenije za prestrukturiranje in privatizacijo.
 

II. PRENOS POOBLASTIL, PRAVIC IN OBVEZNOSTI SLOVENSKE RAZVOJNE DRUŽBE

 

2. člen

(prenos pooblastil in pravic ter z njimi povezanega premoženja)

 
(1)
Vsa pooblastila in pravice Slovenske razvojne družbe, d.d. – v likvidaciji s področja lastninskega preoblikovanja družbene lastnine, privatizacije in denacionalizacije, določene z zakoni in na njihovi podlagi izdanimi predpisi, ter z njimi povezano premoženje, se prenesejo na D.S.U., družbo za svetovanje in upravljanje, d.o.o., če ni drugače določeno s tem zakonom.
 
(2)
Pooblastila Slovenske razvojne družbe, d.d. – v likvidaciji, ki jih določa 29. člen Zakona o slovenski razvojni družbi in programu prestrukturiranja podjetij (Uradni list RS, št. 39/97 in 68/97) prenehajo. Posle v zvezi z upravljanjem premoženja, pridobljenega z izdajo obveznic Republike Slovenije, z dnem uveljavitve tega zakona, prevzame ministrstvo, pristojno za finance.
 

3. člen

(prevzem obveznosti)

 
(1)
Vse nedospele obveznosti, obveznosti, za katere upniki niso prijavili svojih terjatev v likvidacijskem postopku in morebitne druge obveznosti Slovenske razvojne družbe, d.d. – v likvidaciji, ki niso poplačane v likvidacijskem postopku prevzame D.S.U. družba za svetovanje in upravljanje d.o.o. in jamči za njihovo izpolnitev z vsem svojim premoženjem.
 
(2)
D.S.U., družba za svetovanje in upravljanje, d.o.o vstopi z dnem uveljavitve tega zakona kot pravni naslednik Slovenske razvojne družbe, d.d. – v likvidaciji v vse pravdne in druge sodne postopke, v katerih je Slovenska razvojna družba stranka v postopku.
 
(3)
D.S.U. družba za svetovanje in upravljanje d.o.o. je dolžna poplačati vse stroške likvidacijskega postopka Slovenske razvojne družbe, d.d. – v likvidaciji, kolikor niso plačani iz likvidacijske mase Slovenske razvojne družbe.

Za ogled celotnega čistopisa z dodatnimi funkcijami prikaza je potrebna prijava v portal.

Prijava

Še niste uporabnik?

Za brezplačen dostop do vsebin portala Tax-Fin-Lex se registrirajte. Brezplačna registracija vam omogoča:

 • Vpogled v 7 dokumentov
 • Prejemanje e-dnevnika Lex-Novice
 • Prejemenje e-tednika TFL Glasnik
Potrebujete pomoč? Pokličite nas na 01 432 42 43 ali pošljite sporočilo.
 
x Dialog title
dialog window